UČINAK EKIPA SD CROATIJE BERLIN

piše: Ivo Dorotić
Berlin/ Futsal ekipa SD Croatia koja se ovu sezonu pojačala …a vratio se  nakon kratkog izbivanja i Marcel Marschal “Manu” … nije onako dominantna kao zadnjih godina. Razlog je bolja kvaliteta suparnika koji su mnogo jači nego li prije. Nepotrebno su izgubljene dvije utakmice, obje protiv istog protivnika, Alemanie 90/Wacker. Jedna je utakmica izgubljena u berlinskom Kupu nakon izvođenja kaznenih udaraca sa 6 metara. Druga je izgubljena u prvenstvu, i tu nije sve išlo normalnim tijekom. Kad jedna ekipa SD Croatia izgubi sa 3:0, a ima 10 vrlo dobrih prigoda, dok protivnik iz dvije prilike postigne 3 pogotka, onda nisu ni djelitelji (ne)pravde uvijek krivi. Od te utakmice vuku se i dalje nepotrebni repovi, naime, momčad trenera Maria Salvadore mora da nadoknadi 3 zaostale utakmice, za što SD Croatia nije ni kriva ni dužna. Vodstvo Verbandslige Berlin je očito nesposobno da vodi ovo takmičenje, na žalost zbog toga futsal kao igra pati.
Futsal momčad SD Croatie se momentalno nalazi na 4. mjestu, ima 10 bodova manje od Alemanie 90 ali i 4 utakmice manje. Sljedeča utakmica je u subotu 12.11. a igra se protiv Lirije, u 19,00 sati u Sochos-Sporthalle, Lessingstrasse 5-6, 12169 Berlin.

Berlin Tempelhof, Bezirksliga, prva ekipa SD Croatije

Ove godine kao i skoro sve godine prije, prva momčad SD Croatije je sezonu započela vrlo loše, tako da je nakon tri kola smijenjen trener Krznarić. Na njegovo mjesto je došao 42.- godišnji Šaban Bajrami, dugogodišnji igrač SD Croatie. Igrač koji je nekad svoju karijeru započeo u Slobodi iz Tuzle, kao 17- godišnjak i u ono vrijeme bio najmlađi igrač Jugoslavenske prve lige. Čovjek i sportaš koji je vrlo cijenjen zbog svog pristupa prema nogometu i sportu uoće. Nakon preuzmanja trenerske dužnosti igra SD Croatije se  osjetno popravila.
U zadnje 4 utakmice je osvojeno 10 bodova, čak je u gostima protiv prvog na tabeli osvojen bod i to je prvi bod koji je SV Blau-Gelb u ovih 9 kola izgubio.  Najbolji kod SD Croatie je bio mladi vratar Klug, koji je postavljen i u momčad kola. U 10. kolu je SD Croatia, kod kuće pobijedila 4. na tabeli BFC Tur Abdin sa 2:0 i tako učvrstila svoje mjestu u sredini tabele s pogledom na više. Sljedeću utakmicu SD Croatia ide u nedjelju u goste kod 1. FC Wacker 21, igra se na  igralištu u Gallwitzallee u 14,00 sati.

Kreisliga “A”

Druga momčad SD Croatie, koja igra jednu klasu niže u Kreisligi “A”, zauzima 10. mjesto, a trener Caktaš se bori sa istim problemima kao i trener prve ekipe. Posljednja utakmica protiv Makkabia II je dobivena sa 1:0. U nedjelju se ide u goste kod BSVHeinerdorf, igra se 14,30 sati na Kissingenstadionu.

Verbandsliga Seniori/ Naveće iznenađenje u ovoj ligi je da je serijski prvak, Hertha BSC, tek na 5. mjestu, a prošlogodišnji viceprvak SD Croatia na devetom! U zadnjem kolu je sa 3:0 pobjeđena dobra ekipa SC Scharletenburga, a strijelci su bili Kojundžija, Kliche (ET) i Šimunović.

Verbandsliga, 7er Altliga Ü40 B/ Serijski prvak posljednjih godina  se ove godine nalazi u odabranom društvu, više ne ide, ali i ovdje je momčad Vinka Rezića pri samom vrhu, 4 mjesto od 14 momčadi.

1. A-Junioren Bezirkskaliga St 1/ Jedina momčad SD Croatie koja se nalazi na nezahvalnom pretposljednjem mjestu, sa samo jednim osvojenim bodom.

1. B-Junioren Kreisliga St 5/ B Juniori stoje mnogo bolje na tabeli i sa osvojenih n13 bodova iz 5 utakmca su treći.

1. C-Juniori Bezirksliga St 2/C-juniori su iz 7 utakmica osvojili 13 bodova i zauzimaju solidno 5. mjesto od 14 momčadi.

1. D-Juniori Bezirksliga St 6/ D-juniori nakon 6 odigranih utakmica imaju 9 bodova i nalaze se 4. mjestu između 8 momčadi.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments