PROSLAVOM POMOGLI DJECI AFRIKE

ODRŽANA NIKOLINJSKO-BOŽIĆNA PROSLAVA S KOJE PRIHOD IDE DJECI AFRIKE
tekst i foto: Adolf Polegubić
Kelkheim/
Hrvatska katolička župa Main-Taunus/Hochtaunus organizirala je u subotu 10. prosinca u dvorani Stadthalle u Kelkheimu nikolinjsko-božićnu proslavu, od koje je čisti prihod od 3000 eura upućen za siromašnu djecu u Kongu u Africi, gdje djeluju školske sestre franjevke Provincije Presvetoga Srca Isusova iz Splita.
Sve je na početku pozdravio župnik fra Marinko Vukman istaknuvši: -Okupili smo se i ove godine u svečanom ozračju dvorane Stadthalle u Kelkheimu na našoj tradicionalnoj nikolinjsko-božićnoj proslavi. Došli smo u ovu dvoranu s područja cijele naše župe, ali i šire, na čemu vam od srca zahvaljujem, u svoje osobno ime, u ime pastoralne suradnice s. Magdalene Višić, članova župnog vijeća i svih vjernika naše župe. I ova proslava, kao i gotovo sve naše proslave, ima humanitarno značenje, tako će čisti prihod od proslave biti upućen djeci u Africi, u državu Kongo, u kojoj djeluju naše školske sestre franjevke Provincije Presvetoga Srca Isusova iz Splita, kojoj pripada i naša s. Magdalena. Zato već sada, hvala vam na odazivu i pomoći …kazao je fra Marinko koji je posebno obradovao najmlađe dolaskom Svetoga Nikole. Potom je nekoliko riječi kazao o Svetom Nikoli, zaštitniku djece, pomoraca, djevojaka, siromaha, studenata, farmaceuta, pekara, ribara, zatvorenika, trgovaca, putnika, otoka Sicilije, paripkog sveučilišta i mnogih gradova širom svijeta.
Na proslavi je sudjelovao i konzul Generalnog konzulata Republike Hrvatske iz Frankfurta Damir Sabljak sa suprugom i djecom. U bogatom programu sudjelovali su predškolci, zbor djece i mladih pod vodstvom s. Magdalene Višić, te mali, srednji i veliki folklor pod vodstvom Martine Višić, Klare Banovčić i Dražene Brešić, a po prvi put i djeca hrvatske dopunske nastave pod vodstvom svojih učiteljica, koja su izvela prigodni igrolaz. Potom je na pozornicu došao Sveti Nikola. Nakon što je djeci i svima okupljenima uputio prigodnu riječ, najmlađima je podijelio darove. Priređena je i bogata tombola, a u zabavnom programu nastupio je pjevač Alen Nižetić uz pratnju glazbenog sastava “Esspresso”.
Program je vodila koordinatorica hrvatske nastave u Hessenu i učiteljica u području Main-Taunus/Hochtaunus Smiljana VeselićVučina.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments