BERLINSKI SUSRET POVJERENJA

POČEO  34. SUSRET MLADIH POD MOTOM “HODOČAŠĆE POVJERENJA NA ZEMLJI”
tekst i foto: Sonja Breljak      …foto album ispod teksta
Berlin/ Kao što smo već i najavljivali, u Berlinu je danas počeo 34. po redu susret mladih u organizaciji Ekumenske zajednice Taizea koja djeluje u Francuskoj. Hodočašće  povjerenja traje do 1. siječnja 2012. godine. Zajedno s desetcima tisuća mladih iz cijele Europe, ovom susretu nazoče i grupe mladih iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Prvi dan Susreta donio je zajedničko okupljanje, pjesme  i molitvu sviju u sajamskim prostorima  uređenim za ovu prigodu. Nakon pjesme, čitanja,  i trenutaka tišine i mira, uslijedilo je i razmatranje brata Aloisa. U središtu njegovih razmatranja kao što je to i u središti svakog istinskog rada, bili su povjerenje i solidarnost. Mladi iz cijele Europe s pažnjom su saslušali razmatranja brata Aloisa. On se zahvalio najprije mladima, potom i onima koji su preuzeli ulogu domaćina. –In diesen Tagen versuchen wir diese Solidarität in die Tat umzusetzen. Gemeinsam äußern wir auch unsere Dankbarkeit für alle, die ihr Leben geben, indem sie schlicht dienen: in unseren Familien, in einer sozialen oder politischen Tätigkeit, in einem Engagement in der Kirche und auch in der Kunst. Ja wir alle möchten zur diesen Menschen gehören und dabei Freude finden.

Program  Susreta ide dalje. Drugog dana održavanja susreta predviđene su manje radionice u kojima mladi mogu uz nazočnost i usmjerenost organizatora iz Taizea, razmatrati brojne životne i duhovne probleme današnjice. Prvom susretu nazočio je i Zbor mladih HKM u pratnji voditeljica Anice Krstanović i Suzane Smolković te svećenika fra Ivana Rozića.
Susret mladih nastavlja  s programom u četvrtak i  petak. Oba su dana ispunjena molitvom, razmatranjima, razgvorima u manjim grupama, posjetama važnim, povjesnim mjestima, ostacima Berlinskog zida, posjet Bundestagu …
U subotu u 15 sati je regionalno okupljanje mladih. Tako će se mladi Hrvati iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine  naći zajedno na misnom slavlju u Hrvatskoj katoličkoj misiji, točnije u crkvi svetog Sebastiana, na adresi: Feldstra. 4, 13355 Berlin, dok će se istovremeno mladi iz Srbije i Crne Gore, okupiti u srpskoj pravoslavnoj crkvi u Ruppiner Strasse.  Moto regionalnih okupljanja je: “Težiti k tome da budemo sol Zemlje.”
Program 34. susreta mladih Europe u organizaciji Ekumenske zajednice iz Taizea, završava u nedjelju, 1. siječnja, molitvom po župama smještaja i ručkom s obiteljima domaćinima.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Sonja Breljak i Martina Budimir Berlin-Požega/ U Berlinu traje 34. po redu Susret mladih u organizaciji Taize, ekumenske zajednice sa sjedištem u Francuskoj. Na njihov poziv  u Berlin je […]