DAN ODLUKE

tekst i foto: Sonja Breljak
Hrvatski građani danas putem referenduma, donose povijesnu odluku o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji. Na referendumu će moći glasovati više od 4,5 milijuna birača na 6.749 biračkih mjesta, u zemlji i inozemstvu. O ovom važnom pitanju, hrvatski državljani koji žive u Njemačkoj mogu se  izjasniti na referendumu u Veleposlanstvu RH u Berlinu ili Generalnim konzulatima u Stuttgartu, Frankfurtu, Hamburgu, Münchenu i Düsseldorfu …ovisno o mjestu stanovanja, odnosno boravka. Glasovanju mogu pristupiti, hrvatski državljani koji borave u inozemstvu a koji su, prema Objavama Državnog izbornog povjerenstva, prethodno registrirani …ukoliko imaju mjesto prebivališta u RH ili ukoliko su mjesto prebivališta u Njemačkoj mijenjali.
Bez prethodne registracije na današnjem referendumu mogu glasovati hrvatski državljani bez prebivališta u RH, dakle oni koji u hrvatskoj putovnici imaju njemačku adresu koju uz to nisu mijenjali, odnosno nisu preseljavali iz mjesta nadležnosti jednog diplomatskog predstavništva u drugo.
U njemačkom glavnom gradu, glasuje se u Veleposlanstvu RH u Berlinu, na adresi Ahornstraße 4, 10787. Glasačko mjesto je otvoreno do 19 sati.


 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Na referndum u stvari trebala bi izaći
u čim većem broju.. cijela hrvatska dijaspora.
U tome svemu će ovisit..mnoge obiteljske eksistencije..i daljnja gospodarska ulaganja..
za neka daljnja odaljanja više se nema vremena.