RIT/ACMT U BERLINU

pripremio: Emil Cipar
RIT/ACMT je prva privatna visokoobrazovna institucija u Hrvatskoj, koja u Dubrovniku djeluje od 1997. godine, a od 2011. godine upisuje studente i u Zagrebu. Dio smo Rochesterskog Instituta za Tehnologiju (RIT) iz Rochestera, NY čije programe izvodimo. RIT je privatno, neprofitno sveučilište sa više od 17200 redovnih i izvanrednih studenata na preddiplomskim, diplomskim i doktorskim programima.

RIT/ACMT u Hrvatskoj nudi studiranje na dvije lokacije: Dubrovnik i Zagreb. Akademski programi koje studenti mogu izabrati su: Informacijske tehnologije, Međunarodno poslovanje i Service Management. Brošuru možete pronaći na: http://www.acmt.hr/datoteke/brosura.pdf

ZAŠTO JE RIT/ACMT PRAVI IZBOR ZA STUDENTE?
Predavanja na RIT/ACMT-u usmjerena su na kritičko razmišljanje, donošenje odluka, komunikacijske vještine i sposobnost vođenja. Individualni pristup, rad u malim grupama, korištenje najmodernije tehnologije, vrhunski međunarodni predavači, hrvatska i američka diploma, samo su neke od prednosti studiranja na našim programima.

Otprilike 80 posto diplomanata RIT/ACMT-a pronađe posao u prva tri mjeseca nakon što diplomiraju, u SAD-u, Europi i regiji. Poslodavci ističu kako obrazovanje koje pruža RIT/ACMT, stil podučavanja te iskustvo koje studenti stječu na stručnoj praksi pripremaju naše studente uspješno uplovljavanje u poslovne vode. Naši programi naglašavaju upraviteljske vještine, vodstvo, kritičko razmišljanje, donošenje odluka i timski rad.
Ključni faktor edukacije je orijentacija na razvoj karijere koja omogućava visoki postotak zapošljavanja po diplomiranju.

Većina studenata dolazi iz Hrvatske (oko 65%) a ostali dolaze iz drugih zemalja kao što su Australija, Bosna i Hercegovina, Kanada, Njemačka, Makedonija, Crna Gora, SAD i druge. Upravo različitosti koje proizlaze iz toga jedno su od bogatstava studiranja na  RIT/ACMT-u u Zagrebu i Dubrovniku.

Često upravo Hrvati u inozemstvu prepoznaju studiranje na RIT/ACMT-u kao izvrsnu mogućnost, jer na taj način mogu dobiti vrhunsko, svjetski priznato obrazovanje dok istovremeno uče hrvatski jezik te se upoznaju s hrvatskom kulturom, a mnogi kroz iskustvo koje stječu tijekom studiranja donose i odluke o eventualnom nastavku života u Hrvatskoj.

U sklopu obilaska Hrvatskih zajednica u Njemačkoj te izlaganja na sajmu STUZUBI u Munchenu, predstavnica RIT/ACMT-a boravit će u Berlinu 31.siječnja i 1. veljače te će biti dostupna za razgovore sa zainteresiranim osobama na broj telefona +385 99 407 274 ili na mail ivana@acmt.hr

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments