HRVATSKA VETERANSKA KOŠARKA DOLAZI U NJEMAČKU

USKLADILI ZAJEDNIŠTVO, TIMSKI DUH I USPJEŠNE SPORTSKE REZULTATE
piše: Marijana Dokoza
Zadarska sportska scena od prošle je godine  bogatija za još jedan košarkaški klub veterana u kojemu igraju nekada poznati košarkaši kao što su Arijan Komazec, Stipe Šarlija, Ivan Zrilić, Martin Vanjak, Marin Stipić, Nikica Radošević, Denis Mujagić, Jurica Miličević, Jurica Ružić, Tonći Jerak, Mario Dundović, Kristijan Jelić, Jure Jerak i  Denis Ostrogonac.
Riječ je o Košarkaškom klubu veterana Pet bunara u Zadru kojemu su treneri Ivan Tadić i Damir Burčul (pomoćni trener) dok je direktor Vandri Montabelo. Klub je u SP Krešimir Ćosić početkom ožujka organizirao trodnevni međunarodni turnir Košarkaški masters veterana 2012  na kojemu su se okupili košarkaški sastavi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije: Pet bunara, Domžale, MORH i Mostar, Split, Atlantic grupa, Sonik Puntamika i Široki.  Sa tribina su ih pratili i košarkaški znalci iz inozemstva te je sklopljen dogovor o košarkaškim sukobima sa hrvatskim iseljeničkim klubovima.

Klub je zapravo naslijedio nekadašnji klub koji je 2004.godine bio u A2 ligi jug. Nakon duže pauze nekoliko zadarskih košarkaša odlučilo je oživjeti veteransku košarku.  Današnji predsjednik kluba Tonći Jerak najavljuje renesansu veteranske košarke u Zadru, ali ističe kako im je primarni cilj na predstojećim turnirima i europskim i svjetskim prvenstvima zajedničko druženje, zabava i putovanja. –Rezultat je u drugom planu, kaže Jerak.

No ovo zanimljivo sportsko druženje ne donosi samo zabavu već i, kako je kazao jedan od naših najboljih košarkaša Arijan Komazec, pruža mogućnost da ostanu u sportskoj kondiciji te zadrže kontakte koje su tijekom uspješne košarkaške karijere ostvarili.
Nakon profesionalne karijere kroz veterane Pet bunara nastavljam kontinuitet igranja gdje kroz nastupe na turnirima i treninzima održavam sportsku kondiciju i kontakte – kaže Arijan Komazec.
U klubu u kojemu igra dvadesetak igrača u dobi od 35 do 44 godine je i Stipe Šarlija.
Nastupio sam na dva posljednja turnira u Kranjskoj gori i Zadru za veterane Pet bunara i jako mi se dopalo da smo uspjeli uskladiti zajedništvo, timski duh i uspješne sportske rezultate – kaže Šarlija.
Klub ove godine planira igrati i u Njemačkoj pa su u stalnom kontaktu s članom  predsjedništva FIMBE svjetske federacije košarkaša veterana Tonćijem Vanjkom. Želja sviju članova je jedno od svjetskih prvenstava u veteranskoj košarci dovesti u Zadar.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments