GIBARČANI PRVI

tekst i foto©Slavko Žebić

NK „Gibarac 95“, ligaš Nogometnog saveza Osijek, zasjeo je na prvo mjesto, pa je prigoda da se nađe i na stranicama Hrvatske riječi, kako je primijetio i Miroslav-Mića Šišić, alfa i omega gibaračkog kluba, drago mu je o gibaračkom no0gometu više saznaju i prijatelji iz Vojvodine, jer pretprošle godine, kada su Gibarčani održavali tradicijski turnir posvećen Martinu Fišeru, obilježena je i 20. obljetnica osnutka DSHV-a u Gibarcu, a gosti su bili članovi selekcije vojvođanskih Hrvata, dok su prošle godine Gibarčani uzvratili posjet Subotici i sa prvacima Europe odigrali prijateljski susret u Tavankutu.

U razgovoru ugodnom, Mića je prvo pobrojao dečke koji su zaslužni za trenutačnu poziciju, pa danas „Gibarac 95.“ čine: Krunoslav Pajeska, Dalibor Škrebljin, Darko Andraković, Andrija Tulumović, Ivan Milanović, Zlatko Ubrekić, Hrvoje Andrić, Goran Kopić, Davor Babić, Ante Matan, Dino Puc, Drago Ćosić, Milan Vincek, Dario Škarica, Danijel Kovač, Mirko Ilibašić, Ante i Hrvoje Katić. O ovih dvadesetak mladića brigu vodi Mića, trener ekipe i Uprava: Pero Tomić, Mata Kopić, Ilija Andrić, Ivica Milaščević, Tomislav Adamović, Josip Katić, Stipan , Ante i Ivica Bilandžija, a predsjednik je Stjepan Fišer.

U deset godina natjecanja Gibarčani su uvijek bili u samom vrhu, ali nikada dostatno za plasman u viši razred. U posljednjih 5 godina, od kada momčad vodi Mića, tri puta su bili drugi, no samo je prvi ulazio u viši rang, a prošle su godinu bili četvrti, a u bolju ligu išla su prva dvojica. Ove su godine tu negdje, treći, pa drugi, i kada su se zbivanja posložila izbili su na prvo mjesto, mada je ekipa oslabljena u odnosu na prošlu sezonu. I sa financijama lošije stoje, sponzora je sve manje, no dečki su odlučni i dat će sve od sebe. Konkurencija jest oštra, Radnički i Dopsin ih prate u stopu, ali kada se cilj zacrta, sve se može.

Ove godine ligu čini samo 5 ekipa, dvije su otišle u viši rang a jedna je odustala, pa se igra trokružni sustav natjecanja, što je u neku ruku dobro, jer više je utakmica, češće se susreću sa izravnim rivalima i lakše je praviti strategiju za svaku novu utakmicu. Još kada bi sredstava bilo više, barem da dečkima plate putne troškove za trening, bilo bi još bolje. Prošle je godine kroz cijelu sezonu briljirala ekipa Brijesta, bez ijednog poraza, i jedino su im Gibarčani uzeli bod, ove su godine ekipe ujednačene i unatoč pomlađenoj ekipi Gibarac može računati na titulu šampiona, a samim tim i plasman u jaču ligu. Do konca polusezone ostalo je još tri kola, ali Gibarac je u posljednjem slobodan, no uvjereni su da će iz dvije preostale utakmice dobiti četiri boda, što im je dosta za ostanak na vrhu.

Govoreći o financijama, Mića je zahvalio općini Ćepin koja im pruža stalnu potporu, a dosta ih je pomogla i kada je u pitanju građevni materijal, tako da u Čokadincima, gdje su registrirani, imaju primjerene klupske prostorije i solidno igralište.

Bilo je ranije i više sponzora, no recesija je pogodila i nogomet a oni su sretni ako dobiju opremu ili sredstva za kopačke i štucne. Zadovoljni su, nije loše, ali valjalo bi da je i bolje. Na ruku im ide i veći broj utakmica, dođe sve veći broj navijača i posjetitelja, tako da u posljednje vrijeme od karata mogu osigurati plaćanje delegata i sudaca.

S Mićom je na razgovor došao i Hrvoje Katić iz Tenja, koji je prizna da za Gibarac ranije i nije čuo i baš nije siguran da i sada zna gdje se selo nalazi, ali sa Gibarčanima je već petu godinu. Doša je na nagovor prijatelja i ostao. Sprijateljio se s tim dečkima, s trenerom Mićom to je preraslo u kućno prijateljstvo, a kod sklapanja braka Mića mu je bio vjenčani kum.

Sada igraju i on i  Ante a otac Josip član je Uprave i kuhar po potrebi. On je autor onog čobanca kada su došli gosti iz Subotice. I kada se sjetio Subotice, spomenuo je i uzvratni posjet kojim je bio oduševljen, i naglas pitao: pa koja još ekipa iz našega ranga igra međunarodne utakmice? Hrvoje kaže da u svlačionici vlada odlično ozračje, svi su međusobno prijatelji, nema svađe, nema prepirke i otuda dolazi pobjednički mentalitet.

Uvjeren je da mogu ostati na prvom mjestu. Igra na poziciji stopera, ali se često po lijevoj strani ubacuje naprijed i vrlo često njegove asistencije urode golom, a zna i zatresti protivničku mrežu.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hrvoje Katić
Hrvoje Katić
11 years ago

Imate na facebooku pod Nk Gibarac 95 svako nase desavanje i svake nase rasprave i dogovore isto tako tamo se mozete javiti svakome od nas bilo predsjednika trenera ili bilo koga od igraca hvala

MŠišić
MŠišić
11 years ago

Hvala Vam na podršci, ostavljam Vam moj broj telefona:Mob 098 437 608
Tel 031/570-172
Iz Osijeka sam. Broj žiro računa: 2500009-1102062463
Neznam otkuda ste i dali vam išta znači ime našeg kluba, ali u svakom slučaju velika hvala!

COBRA
COBRA
11 years ago

Prekrasno i velike pohvale za ove dečke . Žalosno je što je novac uvijek problem a očito bi bilo kakva pomoć pomogla ovim momcima . Ja bi rado simbolično pomogao makar da dečki imaju za cugu nakon utakmice ili nove lopte pa molim autora ovog teksta da ako je moguće u tekst ili ovdje u komentare dostavi neku adresu , broj žiro računa ili kontakt telefon da im se možemo obratiti . I nadam se da će još neko pomoći ovim dečkima da lakše dođu do svog cilja . Bravo Gibarac 95 !!!