BISKUP MRZLJAK U KOBLENZU

BISKUP JOSIP MRZLJAK PODIJELIO SAKRAMENT SVETE POTVRDE U KOBLENZU
tekst i foto: Jakov Vranković
Koblenz/ U nedjelju 3.lipnja na blagdan Presvetog Trojstva sv.misa je u Koblenzu bila vrlo svečana. Sv,misu u prepunoj crkvi sv. Franje predvodio je Varaždinski biskup mscg.Josip Mrzljak uz koncelebriranje Mr.Krunoslava Novaka, svećenika na spremanju doktorata u Rimu i donaćina vlč.Stjepana Zadraveca.Pozornost vjernika izazivalo je petero mladih, su:Anamarija Bošković, Ilija Dadić, Valentina Ivanović, Ana Subatić i Irena Subotić kojima je biskup Mrzljak udjelio sakrament svete potvrde..
U svojoj nadahnutoj propovjedi biskup je zahvalio mladim kriznanicima, njihovim roditeljima koji ih odgajaju u vjeri te napomenuo kako su naše misij  tu od velike koristi i posebno istaknuo misiju Koblenz u kojoj su svećenicu skoro od samog početka iz Varaždinske biskupije. Misno slavlje je uveličao misijski zbor pod vodstvom gđe.Ive Lesica i misijski tamburaši.
Svetoj misi nazočio je i generalni konzuli RH u Frankfurtu, 
Josip Špoljarić sa suprugom i generalni konzul Bosne i Hercegovine, Nikica Đambo sa suprugom te su bili posebno pozdravljeni od vlč. Zadreveca. .
Krizmanici su darom zahvalli biskupu Mrzljaku,koji im je udjelio ovaj važan sakrament. Roditelji su bili posebno zadovolni što su njihova djeca lijepo pripremljena čemu su posebno doprinijele Diana Vranješ i Iva Lesica.
0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments