ZANESEN LJEPOTAMA LIJEPE NAŠE

NOVA SURADNJA: Kristijan Kuš; alter ego Ianus Christius

12742029_1744048982498515_5284398323957166565_n-Poštovana gđo Breljak, uz savjet jednog svojeg FB poznanika iz Slavonskog Broda, odlučio sam posjetiti Vašu web stranicu “Hrvatski Glas Berlina”, koja mi izgleda jako zanimljiva, te sam Vam odlučio uputiti ovu poruku za potencijalnu suradnju u pisanju i uljepšavanju Vaših stranica iz zanimljivosti vezanih uz Grad Zagreb i Hrvatsku (pretežno povijesno-kulturne zanimljivosti, prirodne ljepote, etnologija, itd

Kao strastveni sportaš, avanturist i hobist već nekoliko godina se bavim objavljivanjem postova iz raznih tematika, od popularne znanosti, umjetnosti, duhovnosti i svakodnevice; a u zadnje dvije godine, nakon što sam samostalno, u dva navrata propješačio cijelu Hrvatsku s ruksakom na leđima, krenuvši bez hrane i novaca (što sam i objavio u dva e-putopisa), počeo sam se više zanimati, ne samo za ljepote Hrvatske, nego i Zagreba, grada u kojem sam se rodio i gdje još uvijek živim...piše nam između ostalog Kristijan Kuš, alter ego Ianus Christius, kojemu odgovorih, od riječi do riječi, ovako:

Cijenjeni i dragi Kristijane, Istina, nemam vremena pročitati Vase radove iza linkova (ne zamjerite), no evo, načelno, pozdravljam Vaše javljanje. Sve nabrojano mogu biti teme zanimljive i našim ljudima širom svijeta ( tamo nam je publika) no sve ovisi o tome kako je napisano. Potenciram i potičem osobnost autora, manje me zanima šturo izvješće, promotivni materijali jos manje no, kad u središtu stoji autor i njegov doživljaj, eto autentičnosti. Preferiramo priloge dužine oko tisuću riječi. Pokušajmo, vidjet ćemo kamo će nas to odvesti, koje teme, rubriku otvoriti. Za početak, evo, toliko. Sa mnom nije lako, Glas mi je kao dijete, no poštujem tuđi rad a ako nešto ne odgovara, to i kažem. Eto, javite se, pošaljite prilog.

Nakon odgovora urednice koji ima namjeru potaknuti suradnju ali i istaknuti njenu ozbiljnost i odgovornost, Kristijan nam šalje prvi, izvanredan prilog, reportažu o dravskom otoku Križnici nedaleko Pitomače.

Znak nam je to, kako bi ova suradnja mogla otvoriti prozor ka manje poznatim prirodnim ljepotama  Lijepe Naše i izvrsnim reportažama o njima, pa ju objeručke i prihvatismo.

Dobrodošao na Glas, Kristijane!

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kristijan Kuš
6 years ago

…Hvala vam svima na čestitkama i nadam se da ćete biti zadovoljni daljnim mojim objavama na ovim stranicama. Hvala Slavenu B. na savjetu i gđi Breljak na iskazanoj suradnji.

Slavenka
6 years ago

Čestitam! I veselim se tekstovima 🙂

Slaven Bitunjac
6 years ago

Sretno kolega! 🙂