SLAVLJE U “VILLI BONN”

SVEČANO PROSLAVLJEN DAN HRVATSKE DRŽAVNOSTI U FRANKFURTU

tekst i foto: Jakov Vranković 
FrankfurtU popularnoj “Villa Bonn” u Frankfurtu, generalni konzul Republike Hrvatske u
Frankfurtu, Josip Špoljarić, upriličio je primanje u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske..Primanju su nazočili predstavnici mnogih hrvatskih udruga i katoličkih misija, bilo je tu i predstavnika stranih konzulata kao i domaćina Nijemaca.
Počelo je kako to i dolikuje Lijepom našom..Generalni konzul Špoljarić je u svom izlaganju govorio o važnosti ovoga što slavimo. Zahvalio je svima sto su se odazvali pozivu a posebno je zahvalio sponzorima koji su pomogli oko organizacije proslave..
Nakon službenog dijela slavlje je nastavljeno uz prigodni domjenak a i vrijeme je svemu išlo na ruku jer se slavlje održavalo u prekrasnom vrtu Ville Bonn..I ove godine su se tu sreli predstavnici raznih udruga, osnovanih još u samom početku stvaranja naše domovine. Bilo je prilike da se popriča s dr.Janovićem, fra.Marinkom, fra. Klapežom, Sinišm Kušićem i mnogim drugim poznatim Hrvatima koji su ovdje stekli svoj ugled ali nisu nikada zaboravili tko su i gdje pripadaju. Bilo je lijepo i ni kilometri koji su pređeni radi ovog slavlja nisu pravili probleme. Poseban udio proslavi dali su članovi crkvenog zbora iz Frankfurta koji su svojim pjesmama približili tračak voljene domovine čiji rođendan smo s ponosom proslavili. E, pa živila još mnogo godina u slobodi i blagostanju na zadovoljstvo svih, voljena Hrvatska!
0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mirna Flögel
Mirna Flögel
11 years ago

Zašto niste spomenuli nastup Berislava Arlavi-a na proslavi u vili Bonn?