SUSRET MLADIH U RIMU

Taizé u Rimu: 40.000 sudionika 35. Europskog susreta mladih

Od 28. prosinca 2012. do 2. siječnja 2013. grad Rim bit će domaćin 35. Europskog susreta mladih. Četrdeset tisuća mladih iz cijele Europe i šire okupit će se u talijanskom glavnom gradu kako bi šest dana molili, razmjenjivali mišljenja i dijelili život sa župama, obiteljima i vjerskim zajednicama u Rimu i okolici.

Zajedničke će se molitve održavati svaki dan u 14 i 19.30 sati u sedam bazilika i glavnim crkvama u gradu, primjerice, u bazilici sv. Ivana Lateranskog, bazilici Svete Marije Velike i bazilici sv. Pavla izvan zidina. Zajednički obroci dijelit će se na Circo Massimo, a tematske radionice u poslijepodnevnim satima uključuju posjet katakombama i drugim povijesnim mjestima važnima za vjernike. U subotu, 29. prosinca u 18 sati, ispod svoda bazilike svetog Petra odjekivat će pjesme iz Taizéa na molitvi s papom Benediktom XVI.

Na taj su način u susret uključene vlastitosti i posebnosti Vječnoga grada, no i ovaj Europski susret mladih ima već poznate točke »Hodočašća povjerenja na Zemlji«: jutarnji program u župama s trenucima molitve, razgovora i otkrića znakova nade u susjedstvu; radionice u poslijepodnevnim satima o duhovnim, umjetničkim i društvenim temama; Molitva za mir i »Festival naroda« u župama uvest će mlade u novu godinu.

Po dolasku u Rim, mladi će primiti poruku brata Aloisa, priora Zajednice iz Taizéa, koja sadrži četiri prijedloga za »otkrivanje izvora povjerenja u Boga«. Brat Alois piše: »Nadamo se da će ovaj susret u Rimu biti lijepo iskustvo zajedništva, u kojem će mladi upoznati Crkvu kao mjesto prijateljstva, gdje smo ujedinjeni izvan svih granica. A Onaj koji nas ujedinjuje jest uskrsli Krist!«

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments