SUSRET “BROĐANA” I VELEPOSLANIKA

prilog: Sonja Breljak

Berlin/ U Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Njemačkoj je, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, upriličen susret veleposlanika  Gordana Bakote s predstavnicima Zavičajnog kluba “Brođani” e.V. Berlin.

U ime humanitarnog udruženja “Brođana” na ovom susretu bile su Elizabeta Kopić (dopredsjednica Kluba) i Barica Bitunjac, članica kluba i supruga pokojnog Ivana Bitunjca koji je godinama izvrsno vodio i rukovodio “Brođanima” i njihovim brojnim humanitarnim, dobrotvornim akcijama.

Na sastanku i u razgovoru veleposlanika s predstavnicama Brođana, nazočila je i sudjelovala i Ivana Karanušić, savjetnica u Veleposlanstvu RH u Njemačkoj.

Predstavnice “Brođana”, Elizabeta Kopić i Barica Bitunjac na početku susreta su veleposlaniku Bakoti na dar predale Monografiju o djelovanju kluba i dobrotvornom radu ovog udruženja, sad već dugom skoro tri desetljeća. Ova Monografija naslova “Brođani u Berlinu – Kronika aktivnosti jedne hrvatske humanitarne udruge”, koju je uredila dr. Dragica Marija Anderle,  inače i članica “Brođana”, tiskana je 2011. godine i tada je po prvi puta promovirana upravo u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu gdje se sada, darovana veleposlaniku Gordanu Bakoti, na svojevrstan način ponovo i vratila.

Susret veleposlanika i predstavnica “Brođana” protekao je u ugodnom razgovoru i upoznavanju s dugogodišnjim humanitarnim djelovanjem ovog kluba kao i razgovorima o planovima nekih novih susreta i aktivnosti Hrvata u Berlinu kad to epidemiološka situacija bude dozvoljavala.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments