KULTURNA NEIMAŠTINA

tekst i foto: Alfred Matijašević

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Stružec
/ Nekoć je djelovao gordo i suvereno (ponekad stojeći i do vrata u rijeci); danas je ruglo, zbog neimaštine ljudi, prepušten svojoj sudbini …

Bio je jedan od primjera naše graditeljske kulture, sada evo, dokazom nesposobnosti, jadom i bijedom mjesnih i općinskih moćnika, koji nemaju oka ni osjećaja za vrijednosti (sada propale) nacionalne i kulturne baštine.

A propasti se nastavljaju u nedogled – nikoga briga nije. Ovaj i ovakav primjer su nacionalna sramota. Prilazi ovome mostu/ruglu (koji je opća opasnost !!!) nit su označeni, a kamo li zapriječeni – nalaze se na označenome ulazu u Park prirode Lonjsko polje u Strušcu!


 

 

 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sladjana Domladovac
Sladjana Domladovac
11 years ago

Duša me boli dok gledam ove stare mostove koji umiru kao da nikada ništa nisu pružili, osim što su “tek samo” spojili dvije obale, ljude, poslove, živote…. i oko gospodina Alfreda s našim srcima. Puno je mostova i na Mrežnici kao i u Stružcu palo u zaborav, neki su čak i raskopani uz šok reakciju svih nas koji smo ih voljeli. Čak je i moj maloljetni nećak primijetio da su mu takvi mostovi najdraži te me pita zašto su propali i nestali…. I što da mu odgovorim….? Malo me je sram, nismo očito poduzeli “pravu stvar.” Hvala gospodinu Matijaševiću što… Read more »

Renata Dolenec
Renata Dolenec
11 years ago

Uistinu šteta, no građani se mogu složiti i napravti projekt kojim mogu aplicirati na različitim natječajima koje raspisuju Ministarstva, institucije ili zaklade. Obnova ovakvog kulturnog i uporabnog dobra u Parku prirode bi zasigurno naišla na odobravanje sredstva za obnovu.
Sretno 🙂

Katarina Dumic
Katarina Dumic
11 years ago

Hvala Alferde da si to snimio, mozda se našim političarima upali lampica i poduzmu nesto. To je most naše mladosti i trebalo bi ga spasiti.
Lp katarina