DA DRUGE LJUBITE …

priredila: Sonja Breljak
Molbom za objavom priloga o bolesnim dječacima iz Vrgorca, javila nam se Maja Kuten- Hadrović iz Dobrotvornog instituta Hrvatske, “humanitarne organizacije usmjerene prema razvoju civilnog društva” koja u nadnevku svoje stranice /www.dih.hr/između ostalih, ima i citat riječi Majke Tereze:
Ako druge ljude sudite, nemate vremena da ih ljubite!

Evo kratke pripovjesti o obitelji dječaka, blizanaca, Franje i Mihovila, oboljenlih od cerebralne paralize, koji trebaju pomoć, o čemu nam piše Maja Kuten -Hadrović.

Obitelj Mišetić živi u mjestu Vrgorac smještenom na području  Dalmatinske zagore i broji osam članova. Otac Veselko zbog svojeg invaliditeta nije u mogućnosti skrbiti za cjelokupnu obitelj, ali zajedno sa majkom Željkom od svoje šestero djece najviše posvećuje  cjelodnevno vrijeme dvojici blizanaca Franji i Mihovilu koji pate od cerebralne paralize.

Stariji Franjo ima tešku mentalnu retardaciju, epilepsiju, nerazvijen govor, poremećaj hranjenja, hipotrofiju mišića  te niz drugih poteškoća. Mlađi  Mihovil ima spastičnu diplegiju, ne hoda, ali ide u drugi razred osnovne škole u kojoj ima osobnog asistenta.

Također, zbog takvog teškog zdravstvenog stanja potrebna im je svakodnevna fizikalna terapija za razvoj mišića. U ovom trenutku obitelji Mišetić  potrebna je hitno pomoć od 36.000 kuna, kako bi mogli podmiriti sve troškove fizikalne terapije. Zato Vas molimo dobrodušni ljudi da od srca svojim prilozima pomognete ovoj obitelji.

Kontakt majke Željke: 0038592 292 21 33

Donacije možete uplatiti na slijedeći broj deviznog računa:

Dobrotvorni institut Hrvatske, PP Kutnjački put 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

IBAN: HR8024840081104525396

Poziv na broj: 36

Opis plaćanja : Donacija

Raiffeisenbank Austria d.d.

Petrinjska 59, 10000 Zagreb, Hrvatska

Swift kod banke: RZBHHR2X

Također, donirati je moguće preko opcije PayPal instalirane na stranicama Dobrotvornog instituta Hrvatske.

Od srca vam hvala …poručuju iz Dobrotvornog instituta Hrvatske.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments