U SVIJETU NATAŠE DRAGNIĆ

tekst i foto: Sonja Breljak
041Berlin/ Bilo je to izuzetno  ugodno i rijetko zadovoljstvo – književni susret s Natašom Dragnić, popularnom njemačkom spisateljicom hrvatskih korijena.

Za gostovanja u Berlinu, Nataša je u knjižnici Starick, predstavila svoj novi roman, naslova “Immer wieder das Meer” (Uvijek ponovno more).
Nakon prošlogodišnjeg romana prvijenca, “Svaki dan, svaki sat” koji  govori o privrženosti i ljubavi dvoje mladih, odraslih zajedno, novi roman u fokusu ima jednu obiteljsku priču (otac, majka i tri kćerke) smještenu u mediteransku klimu Italije, sličnu onoj gdje je (jer knjiga ima i pojedinih autobiografskih detalja) rođena i rasla i sama autorica.

Ugodno je bilo, u dobro popunjenoj  knjižnici Starick, slušati ulomke iz romana “Immer wieder das Meer”. Naime, Nataša Dragnić čita toplo i izražajno te u toj izražajnosti, u radnju romana uvuče i slušatelje. Eto …to je to, ali neću vam otkriti koja od tri sestre se vjenčala s Aleksandrom …to ćete morati pročitati u knjizi, rekla je autorica na kraju čitanja te izazavala ugodno i radoznalo romorenje publike.

Bilo je i pitanja za autoricu a ticala su se najčešće motiva pisanja, uređivačkog dijela izdavanja knjige, te odnosa s izdavačem.

Roman “Immer wieder das Meer”  je izašao iz tiska u travnju ove godine kod izdavačke kuće DVA,  pa je za očekivati dalja gostovanja autorice i čitanja njene knjige,  širom Njemačke.

Gostovanje u Berlinu, ispunilo je očekivanja publike. Novi roman  Nataše Dragnić tek je počeo svoj javni, društveni  put i život. Na tom putu želimo mu puno uspjeha!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Milica Schmidt
Milica Schmidt
10 years ago

Jako lijep Prilog koji nas približava našim domaćim ljudima,
svijetu u kojem žive i literaturi koju obožavam. Sonji Breljak i Nataši Draginić želim puno uspjeha u daljnjem stvaranju….
Lijep pozdrav!
Milica