PANDEMIČNO PISMO IZ DOMOVINE

piše: Lada Franić-Glamuzina

ladaDraga Sonja,

nije svako zlo za zlo. Evo, dokazat ću to iz perspektive pandemične domovine koja se sprema za samoizolaciju, a složni smo kao u doba Domovinskog rata.

Mi, Hrvati, se podijelimo oko svega nebitnoga,  ali kad je stani-pani združimo se. Što nije loše, bar nekad da smo složni i da ne pljujemo jedni po drugima. Mislim, pljujemo se u prenesenom …

više

MISA PUTEM YOUTUBE KANALA

crkva 1Berlin/ Zbog koronavirusa i nastojanja smanjenja njegova širenja, smanjena su ili potpuno izostaju i misna slavlja u crkvama, župama i misijama kako širom Njemačke tako i u njenom glavnom gradu.

Kako bi ovo vrijeme prebrodili, poštovali naputke nadležnoh medicinskih i državnih službi a opet teškoće premostili i ipak doprli do vjernika, Hrvatska katolička misija Berlin će u narednim danima putem novootovorenog youtube kanala, “uživo prenositi svetu misu u redovitom terminu. Radnim danima u 18.30, a nedjeljom u 11.30 sve dok se situacija ne promijeni. To se također odnosi i na krunicu prije mise te križni put petkom”.

Novootvoreni youtube  kanal je pod ovi linkom:

https://www.youtube.com/channel/UC0_F4VU3gkTXQbJOvPCmfLA?view_as=subscriber…

više

PEPELJUGE NAŠIH DANA

Priča treća

piše: Stjepan Poljaković

starije-osobeDošlo je vrijeme da nastavim priču o poslu njegovatelja. Želja mi je da progovorim o nečemu vrlo kompleksnome a opet strahovito bitnom, o kolegijalnom odnosu.

Da se odmah razumijemo, ovo nije ni sud, ni lekcija, tek jedno koliko je to moguće, jasnije napisano osobno razmišljanje. Do sad sam o tome šutio ne želeći biti patetičan ili moralist, ali situacija u kojoj se trenutno nalazimo nagnala me da progovorim.…

više