Prijatelj iz Petrovaradina

Mladen Šimić

Poštovana gospođo Breljak! …tako počinje mail, kojega nam ovih dana posla Mladen Šimić iz Petrovaradina u Srbiji.
Pronašao nas Mladen na web-u, svidjeli smo mu se i nudi suradnju.
Potpuno u našem duhu. Želimo da nam se jave čitatelji iz svih dijelova svijeta. Naša pričaonica raste i raste…
A Mladen se po našem običaju predstavlja sam. Nešto će ispričati on, a puno o njemu će reći njegove pripovjetke i pjesme, od kojih danas predstavljamo priču “Miris benzina”
Rođen sam 1941. godine u Bosanskom Brodu od majke Mire

više

MIRIS BENZINA

MIRIS BENZINA
piše: Mladen Šimić

Nalazim se u jednoj oronuloj kući . Ona jest vani bijela, ali je žbuka dosta otpala …opet ne toliko da bi bilo sumnje da se radi o bijeloj kući.
U redu neka je bijela, to mi ne smeta …ali mi smeta što su prozori tako visoko pod samim krovom. Pomišljam da vlasnici koji su ju gradili i nisu baš voljeli ljude.
Jer inače zašto bi prozore postavljali tako visoko? Da ne vide druge ljude ili da drugi ljudi ne vide njih? Pa nije mi baš drago što se nalazim u toj kući i to još spavam u krevetu. Doduše krevetnina je čista ali namještaja u sobi gotovo da i nema.…

više

ZAVRŠEN ZELENI TJEDAN

I  “BROĐANI” OBIŠLI HRVATSKI ŠTAND  NA SAJMU PREHRANE
tekst i foto: Sonja Breljak
Berlin/Završen je Zeleni tjedan, najveći svjetski sajam prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda. Preko 1500 izlagača iz preko 50 zemalja, predstavilo je plodove zemlje i prirode predjela iz kojih dolaze te prehrambene proizvode proizvođača hrane iz raznih bližih ili daljih, poznatih ili  manje poznatih nam država. Bilo je tu mirisa i okusa za sve ukuse.
Hrvatski „zeleni izlog“ ni ove godine  ne pohvalismo.  Izlagače – možemo!…

više