Prijatelj iz Petrovaradina

Mladen Šimić

Poštovana gospođo Breljak! …tako počinje mail, kojega nam ovih dana posla Mladen Šimić iz Petrovaradina u Srbiji.
Pronašao nas Mladen na web-u, svidjeli smo mu se i nudi suradnju.
Potpuno u našem duhu. Želimo da nam se jave čitatelji iz svih dijelova svijeta. Naša pričaonica raste i raste…
A Mladen se po našem običaju predstavlja sam. Nešto će ispričati on, a puno o njemu će reći njegove pripovjetke i pjesme, od kojih danas predstavljamo priču “Miris benzina”
Rođen sam 1941. godine u Bosanskom Brodu od majke Mire rođ. Makove i oca Rudolfa.  U Novi Sad sam doselio 1951. godine sa roditeljima. Otac mi je bio željeznički komercijalist, a premješten je po potrebi službe u Novi Sad.
Po zanimanju sam diplomirani inženjer geodezije, sada u mirovini. Živim u Petrovaradinu koji je sada dio grada Novog Sada, ustvari predgrađe a više bi se moglo reći dio centra odnosno stare jezgre Novog Sada koji se razvio u veliki grad od oko 840.000 stanovnika i drugi je grad u Srbiji (poslije Beograda).
Novi Sad je glavni grad najrazvijenije regije u Srbiji …Autonomne pokrajine Vojvodine, politički, kulturni, obrazovni, zdravstveni i privredni centar.
Nalazi se na rijeci Dunav sa međunarodnom riječnom lukom.
Petrovaradin je puno stariji od Novog Sada i star je najmanje 5.000 godina, a Novi Sad 400 godina. U Petrovaradinu se nalazi velika tvrđava iz doba Austro-ugarske a u srpnju se tu održava čuveni muzički festival “Exit“.

Pišem povijesne rasprave, pjesme i priče i imam izdane dvije knjige. Moje teme su raznolike, pišem o svemu …čak i kritike i eseje.
Imam rodbinu u Slavonskom Brodu, Sarajevu, Mostaru, Splitu i Zagrebu. Imam rodbinu čak i u Njemačkoj .

Puno pozdrava od Mladena Šimića

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments