TO SVI RADE

piše: Marija Kukić
Prve nedjelje po Božiću (osim ako nije u pitanju Nova godina) u crkvama se proslavlja Dan Svete Obitelji – Isusa , Marije i Josipa. Prikladno ga je slaviti baš u to  vrijeme jer Božić je upravo obiteljski blagdan.

Osnovna je poruka Božića –  prihvatiti Isusa. Svima koji ga primiše (prihvatiše) dade moć da postanu djeca Božja. I u današnjim obiteljima osnovno je  uzajamno prihvaćanje i raspolaganje jednih prema drugima.…

više

MISIJSKA STATISTIKA

tekst: Sonja Breljak
st-sebastian-slikaBerlin/ Već uobičajeno, na zadnji dan godine koja prolazi, u Hrvatskoj katoličkoj misiji Berlin, vrijeme je za statističke podatke.

Mi na Glasu često pišemo o aktivnostima u HKM Berlin pa i drugim misijama ukoliko do obavijesti dođemo ili nam ih pojedinci ili svećenici dostave. Naše reportaže svojevrstan su i slikovit dokumnet o životu u misijama. Te naše opise kroz sliku i riječ, nadopunjuju i činjenice, dakle, statistički podaci netom pročitani na nedjeljnim svetim misama.…

više

ROMAN NA TOP LISTI

.DRONOVI__FURE__T_59308cc8225b4..želim s vama podijeliti zadovoljstvo da mi se roman “Dronovi, furešti, ubojstvo” našao na 26. mjestu top liste hrvatskog romana  za 2017. u zaista prestižnom društvu pisaca koje cijenim: Pavličića, Aralice, Hitreca.

Tako nam, između ostalog, piše naša suradnica, Marija Juračić. Zajedno s njom i mi se veselimo ovom uspjehu.

Roman Marije Juračić je 2017. godine izašao na 290 stranica u izdanju nakladnika REDAK

“Roman spisateljice Marije Juračić „Dronovi, furešti, ubojstvo“ treći je u nizu romana o inspektorici Iki Ekl i njenom pomoćniku Ninnu Ritziju. Istraga ubojstva mlade žene, čiji je leš pronađen na padinama Učke, otvara čitatelju pristup u razne društvene krugove, čije anomalije autorica, lakoćom svog izražaja, preslikava na zbivanja u medijskoj kući „Istina“. Zanimljiva kriminalistička priča o monstruoznom planu i s iznenađujućim raspletom, nadrasta svoje okvire i postaje živa slika sadašnjice u kojoj inteligencija i zloća znaju rasti na istom izvoru, a ludilo lako prerasta sve etičke norme”, stoji u najavi romana koji se može naraučiti i online.

više

RADOST BOLI

Dragica Šimić
I  vidim da jutros  rano  već
Nova je Bol pred vratima mojim¸
Stidljiva ali revna, već  i sama svjesna
Da ja sam ona na čija vrata  udara često.

„Uđi, uđi mila“ pozvah je nježno.

Nek zveče bolom  tvoje sandale zlatne
Što ih nose vitke noge odajama  duše.…

više