NOVI BROJ ŽIVE ZAJEDNICE

Iz tiska je izišao rujanski broj Žive zajednice, mjesečnika hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, kojega od 1978. objavljuje Hrvatski dušobrižnički ured u Frankfurtu na Majni. Od vijesti iz Crkve u svijetu izdvaja se ona o Majci Terezi, svetici stoljeća. Od vijesti iz domovinske Crkve ističe se ona o imenovanju fra Marka Semrena pomoćnim banjolučkim biskupom kao i na spomen na žrtve totalitarnih režima.

U novom broju je isrcpno izvješće o susretu hrvatskih žena iz biskupije Rottenburg-Stuttgart u Frommernu kod Balingena. Tema je posvećena ulozi žene kao suodgojiteljice za duhovna zvanja. Tu su i važni napisi o hodočašću Hrvata iz Bavarske u Altötting i o proslavi 40. obljetnice Hrvatske katoličke misije Koblenz. Tekstom i slikama iscrpno se predstavljaju II.  hrvatske svjetske igre, održane u Zadru od 18. do 23. srpnja. Dr. s. Nela Gašpar iz Rijeke u rubrici Kršćani u suvremenom svijetu ovoga puta piše o sakramentima u ljudskom životu. Tu su i brojne vijesti iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj…
Glavni urednik mjesečnika dr. Adolf Polegubić, među ostalim,  u komentaru zanimljivo piše o medijski zapostaljenoj dijaspori…Detaljnije  o ovim  temema čitajte  u rujanskom broju Žive zajednice. Pronađite i Vi Vaš broj Žive zajednice na stoliću za tisak u Hrvatskoj katoličkoj misiji.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments