DOJMLJIVA POEZIJA ADOLFA POLEGUBIĆA

Hofheim am Taunus/U okviru njemačkog međukulturnog tjedna, koji se ove godine održava pod motom  „Zusammenhalten-Zukunft gewinnen” (Zajedno se držati – Budućnost steći), Magistrat grada Hofheima i Gradski muzej i arhiv u suradnji s Vijećem stranaca toga grada organizirao je u četvrtak 30. rujna dvojezično čitanje poezije dr. Adolfa Polegubića. Večer poezije je održana u Gradskom muzeju i arhivu u Hofheim am Taunus.
Sve je na početku u ime Gradskog vijeća pozdravila dr. Eva Scheid podsjetivši na važnost međukulturne suradnje u tom gradu u kojem žive pripadnici sto različitih nacija, a međukulturni tjedan je prava prilika za to, kazala je.
Potom je u ime Vijeća stranaca grada Hofheima govorila Kristina Kovačević, prevoditeljica Polegubićevih pjesama na njemački jezik. „Važno je podsjetiti, kako je svim stranim sugrađanima koji žive u ovoj zemlji, Njemačka druga domovina. Da poezija može biti poveznica između različitih kultura i jedankosti jezika, potvrđuje i ova večer.
Prof. dr. Ludwig Böhm je predstavio autora dr. Polegubića, pjesnika, pastoralnog teologa i novinara, koji je od 2002. godine urednik mjesečnika hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj Živa zajednica.
Dosad je objavio četiri zbirke pjesama i četiri knjige iz znanstvenog i novinarskog područja. Uskoro će mu izići i peta zbirka pjesma na hrvatskom  i prva na njemačkom jeziku. Tijekom večeri autor je na hrvatskom, a dr. Böhm na njemačkom jeziku čitao 36 Polegubićevih pjesama, koje su popraćene Polegubićevim fotografijama snimljenima u Hrvatskoj, Njemačkoj i drugim zemljama.
Glazbena umjetnica Ivana Nedić je tijekom večeri  izvela nekoliko glazbenih točaka na glasoviru.
U ime Generalnog konzulata RH u Frankfurtu na Majni događaj je pratila  konzulica Sonja Lovrek Velkov./Izvor: Adolf Polegubić/

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tomas Andersson
13 years ago

Naja gelungen ist anders, aber es gibst schlimmeres im Netz