VESELA ZABAVA U HRVATSKOJ ZAJEDNICI

DALMATINSKA VEČER UZ  FOLKLORAŠE
Sonja Breljak

Berlin/U Hrvatskoj kulturno umjetničkoj i sportskoj zajednici je održana jedna od prvih zabava nakon godišnjih odmora. S prvim  jesenjim danima članove Zajednice i njihove prijatelje i goste, okupila je Dalmatinska večer.
Program je vodio i goste pozdravio Željko Matić, predsjednik Zajednice čestitavši u uvodu ponajprije Dan ujedinjenja, odnosno 20 godišnji jubilej,  njemačkim prijateljima, domaćinima u ovoj zemlji te pozdravljajući goste, predstavnika Veleposlanstva RH, drugog tajnika Daniela Glunčića, hrvatske svećenike fra Radoslava Tolića i fra Stipu Čirka te predsjednika Mažuranića, Stjepana Lozančića.
Par pozdravnih riječi izgovorio je i Daniel Glunčić, ustvrdivši kako iz iskustva i rada u Njemačko-hrvatskom društvu zna da nije lako voditi udruženja i organizirati manifestacije. -Nijemci danas  na Hrvatsku gledaju kao na jednu običnu, normalnu zemlju. Zato je važno da i u ovakvim udruženjima pokušamo izići iz hrvatskog kruga, da djelujemo prema Nijemcima i kažemo im:- Mi smo dio Europe i bez nas i naše baštine neke stvari ne bi bile kao što jesu. Drago mi je da sam tu  i uvijek ću dolaziti kad mi je to  moguće. Želim vam puno uspjeha u radu  i vodstvu u vođenju,  što bi Nijemci rekli “ruhige Hand ist wichtig”, zaključio je Glunčić.
Potom je predsjednik Matić pozdravio posebnog gosta večeri, Darka Kordića, sudionika natjecanja za supertalent njemačke TV postaje RTL /inače sina starih i vrijednih članova Zajednice, Mare i Branka Kordića/koji je između 50 tisuća sudionika, izborio nastup u polufinalu ovog zabavnog showa što se ima održati s kraja mjeseca.
Zatim  su  nastupile  članice folklora, najprije recitalima o Dalmaciji, moru i mornarima a potom i lijepim i dugim spletom plesova i kola iz svih dijelova Lijepe naše. Vode ih Eva Lukić i Renata Radoš. Njihov trud, vježbanje i dugi i lijepi nastup nagrađeni su i dugotrajnim pljeskom.
Nakon recitatorsko-plesnog dijela  bilo je vrijeme i za ples i zabavu sviju. Na podijumu je ritam “dirigirao” sastav  “Damir i band”. Plesalo se, zabavljalo, igralo, kušalo riblje specijalitete, pršut, sir i  slastice majstora kuhinje, vrijednih članica Zajednice. I tako do duboko u noć…

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments