PRI KRAJU DOBROTVORNA AKCIJA

tekst i foto: Sonja Breljak

Berlin/Savez hrvatskih društava Berlina e.V  je  organizirao veliku, dobrotvornu akciju prikupljanja rabljene, upotrebljive i čiste odjeće i obuće, posteljnog rublja, deka, školskih torbi i ostalog školskog pribora, higijenskih potrepština, igračaka i novčanih sredstava namijenjenih potrebnima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.
Prikupljena sredstva namijenjena su Caritasu župe Sveta tri kralja Karlovac, potom udruzi “Stepinčeva oaza mira” iz Zaprešića, đačkom domu  u Vukovaru  te župama Plehan i Šurkovac u Bosni i Hercegovini.
Dobrotvorni prilozi u robi, upakovani u pakete kao i novčana sredstva, primali su se protekle dvije nedjelje prije svetih misa ispred  crkava na Spandau, Weddingu i na Kreuzbergu.
Akcija do sada teče dobro, uz prilično zanimanje i odaziv berlinskih Hrvata koji su donijeli svoj prilog.
Aktivisti Saveza hrvatskih društava su sve priloge, kako novčane tako i one u robi, uredno ubilježili, označili i evidentirali darovatelje.
Posljednja prigoda za predati pakete i novčane priloge  namijenjene  u dobrotvorne svrhe je prije svete mise, u nedjelju  koja je pred nama, 10. listopada.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments