FESTIVAL VJEROVANJA U KÖLNU

I mladi Hrvatskem katoličke misije Berlin putuju na Euharistijski kongres u Köln

tekst: Sonja Breljak
phpThumb_generated_thumbnailBerlin -Köln/ –Gospodine, kamo trebamo ići, pitanje je na koje će brojni vjernici odgovore potražiti od 5. do 9. lipnja  u Kölnu. Naime, u Godini vjere, u Kölnu se organizira Euharistijski kongres.

Vjernici iz čitave Njemačke sudjelovat će tom prigodom  u nizu raznih duhovnih, katehetskih susreta razmatrat će prisutnost u svakodnevnici  života, zajednice  i društvu u kojemu žive.

I četrdesetak mladih Hrvatske katoličke misije Berlin putuje u Köln gdje će sudjelovati u Festivalu mladih, sastavnom dijelu Euharistijkog kongresa koji je posvećen mladima, njihovoj duhovnosti,  traženjima, pitanjima i odgovorima. S mladima putuje fra Ivan Ante Rozić te voditeljica zbora mladih Suzana Smolković.

Inače, skup u Koelnu će biti posvećen obljetnici početka Drugog vatikanskog sabora koji je god. 1962. otvorio papa Ivan XXIII.

U središtu euharistijskog kongresa bit će pitanje sudjelovanja na misi i na klanjanju, kao i pitanje naviještanja vjere. Detalje kongresa biskupi će objaviti nakon proljetnog plenarnog zasjedanja koje će se održati u ožujku u Paderbornu.

Od prvoga euharistijskog kongresa, održanog 1881. u gradu Lilleu u Francuskoj, slični susreti održavaju se u gotovo redovitim vremenskim razmacima diljem svijeta, na nacionalnoj ili na međunarodnoj razini. Prethodni euharistijski kongres održan je u Njemačkoj god. 1960. u Münchenu.

Porgram Euharistijskog kongresa 2013.:

U srijedu, 5. lipnja 2013. godine u 19.00 sati na Kölner Tanzbrunnen, Rheinparkweg 1, 50679 Köln, misnim slavljem počinje Euharistijski kongres.

U četvrtak, 6. lipnja 2013. godine u 19.00 sati u crkvi sv. Ursula, Ursula Place 24, 50668 Köln, slavi se internacionalna sv. Misa za članove svih misija stranog govornog područja u Njemačkoj. Svetu misu sa svećenicima iz stranih misija predvodi mons. Norbert Trelle, nekadašnji kölnski pomoćni biskup zadužen za strane misije, a sadašnji biskup u Hildesheimu.

U subotu, 8. lipnja 2013. godine u crkvi sv. Ursula, Ursula Place 24, 50668 Köln, organizira se klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Vrijeme posebno rezervirano za Hrvate je od 13.00 – 14.00 sati.

U nedjelju, 9. lipnja 2013. godine u 9.30 sati na Rhein Energie stadionu u Kölnu, Aachener Str 999, 50933 Köln (FC Stadium) slavi se završno misno slavlje čime završava Euharistijski kongres.

Više o Euharistijskom kongresu u Kölnu: http://www.eucharistie2013.de/

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments