KAO DAR S NEBA

tekst i foto: Sonja Breljak
026Berlin/ Kad je otpjevao sve planirano s pozornice te prema pravilima berlinskih domaćina, koncertu i glasnoj glazbi došao kraj, Zlatan Stipišić Gibonni je sišao među publiku te nastavio bez mikrofona i pojačala, pjevati uz zvuke klasične gitare.

Mladi berlinski Hrvati su se usput do u beskraj fotografirali s poznatim hrvatskim pjevačem.

Bio je to kraj lijepog 75 minutnog, Gibonnijeva koncerta u Fritz klubu, u Berlinu. Koncert pod vedrim nebom, kako reče Gibonni …dar Zagreba i Hrvatske  u povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju …privukao je na žalost tek nekoliko  stotina gledatelja.

No, za dobru atmosferu, bila je dovoljna ugodna berlinska noć, raspoložena publika i izvrstan glazbenik, poput Gibonnia

Imala je sreću mlada Anita, iz publike doći na pozornicu i zaplesati uz Gibonnia, klapa Berlin po svršetku koncerta zapjevati s njim po koju domaću, brojni se domoći fotografije s omiljenim pjevačem.

Koncert je pratio i veleposlanik RH u Njemačkoj dr Miro Kovač sa suprugom Monikom,

Vidjeli smo dosta poznatih lica mladih berlinskih Hrvata. A bilo bi ih još i više  da je promidžba organizatora na vrijeme svojim informacijama, putem ovdašnjih medija, (i  mi informaciju primismo kratkoročno i sasvim slučajno) stigla do berlinskih Hrvata.

Ovako, po cijenu da ima relativno mali broj posjetitelja, Gibonnijev koncert nam, radi kratkoročnosti najave, dođe  baš kao dar s neba.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments