TO JE ANTI ANTIFAŠIZAM

 KOLUMNA POVODOM

piše: Nikola Bašić
mislitiVis/ Ma, napisano je more članaka, u posljednje vrijeme, o antifašizmu u Hrvatskoj i s ove i s one strane (lijevo-desno).

Umorio sam se bježeći od samog sebe, tj. onoga u meni koji mi kaže: –Ajde, ajde i ti napiši što umiješ o antifašizmu!

Ajde dobro, ali gdje početi ili o kojem antifašizmu?

Evo javiše se mi se,  navališe misli i sjećanja na one antifašiste koji se hvale  svojim antifašizmom, tj. kako bez  njih ne bi bilo ni današnje Hrvatske. Evo prvi put stojim uz njih i kažem punim ustima: Tako je vi antifašisti; ne bi bilo ovakove Hrvatske, s umanjenenim  stanovništvom, jer je poubijano pod vašom antifašističkom zvijezdom nekoliko stotina tisuća Hrvata samo u 15 dana nakon II svj. rata, ukupno više nego u 14 stoljeća od raznih zavojevača i okupatora. Spaljena i opljačkana, a ponovilo se i početkom devedesetih prošlog stoljeća pod istom zvijezdom.

Pravi antifašisti su u Hrvatskoj izgubili rat, pa i mnogi partizani kao pravi antifašisti i to od onih antifašista kojima treba dodati naziv boljševici ili staljinisti. Pa prvi partizanski odred, možda, u Sisku i jest onaj koji je ušao u borbu ne za oslobađanje Hrvatske od fašizma nego u pomoć spašavanju Staljina, tj. dragih im Sovjeta, a daljnjim okrupljivanjem partizanskih odreda i jedinica išlo se u osvajanje nove komunističke vlasti.

I sve je bilo anti, tko je i pomislio suprostaviti se novim osvajačima krvave boljševičke vlasti, a ni za kakvu slobodnu ili samostalnu Hrvatsku, ali svakako za novu tamnicu naroda hrvatskoga, novu  komunističku Jugoslaviju.

Da, ne bi bilo ovakove ili današnje Hrvatske da nije bilo vas, tj. ne bi bilo  one FNRJ-a, a poslije SFRJ-a, nego već one 1945. bila bi slobodna i samostalna Hrvatska, u kojoj bi bilo mjesta upravo i onim antifašistima koje ste vi

u tijeku rata i neposredno iza rata poubijali ili neutralizirali na svoj način a među njima ili s njihova vrha i Andriju Hebranga, kojemu se nije sviđala nametnuta komunistička tvorevina s centrom u Beogradu.

Boljševički komunisti su najveći anti-antifašistima. Pa oni što se danas hvale …da nije bilo njih … upravo su oni najveći anti-antifašistima.

Dodajem, Fašizam je tek sjena crvenog anti -antifašizma (boljševički antifašizam).

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Morski čovik
Morski čovik
10 years ago

Napisati ovakove nebuloze tribalo je šjor Nikoli Bašiću upregnit možjane dobro i oznojit se pri samoj pomisli kako upakirati sve ove laži ispunjene mržnjom, no prema kome . Prema onima koji su imali snage i s ponosom pristupiti antifašističkoj borbi za oslobađanje globalnog svijeta od fašizma. Kroz cijelu ljudsku povijest su se vodili ratovi pa i do istrebljenja i poslije svih ratova je bilo zločina pa i poslije drugog svjetskog rata no tvrditi da su zločini( koje su počinili partizani iakoi svi nisu bili komunisti) veči i zastrašujući od dobara koja je ostavila antifašistiška borba e to je za osudu… Read more »