GDJE JE I ŠTA RADI …

EVELIN NOVAK, operna pjevačica

tekst i foto: Sonja Breljak
evelin_1-KopieEvelin Novak, hrvatska operna diva, od 2011. godine, stalna članica berlinske Staatsoper, boravi trenutno u Hrvatskoj. Po skorom povratku u Berlin, očekuju je brojne obveze.

Iza mene je vrlo živa sezona …uloga Mimi iz opere La Boheme na ljetnom festivalu St.Margarethen. Prošle godine sam na istom mjestu pjevala ulogu Micaele,iz opere Carmen.

Gostovala sam ove godine u glavnoj ulozi grofice Carlotte u operetti Gasparone u opernoj kući u Grazu. Zatim, imala sam vrlo uspješan koncert velike Mozartove c-moll Mise u Zadru, pod dirigentskom palicom-Ivana Repušića, sjajnog  hrvatskog dirigenta, mlađe generacije, koji sve više stječe svjetsku slavu.

A o onome što predstoji:

U devetom mjesecu me očekuje veliki koncert u Berlinskoj filharmoniji i  Konzerthaus s Daniel Barenboimom i najvećom pijanisticom Martom Argerich. Za sljedeću sezonu planirana je u Berlinu za mene velika premijera, glavna uloga Jenny, u “Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny …

Eto, toliko ukratko, veli nam Evelin.

Bit će to još jedna vrlo radna i uspješna sezona naše mlade sopranistice. S nestrpljenjem i radošću očekujemo vidjeti ju ponovo na pozornici berlinske Staatsoper.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments