MOGUĆNOST ZA BIRAČE

Izbori za zastupnike u Hrvatskom saboru, održat će se u diplomatskim predstavništvima, veleposlanstvu i konzulatima u subotu i nedjelju 07. i 08. studenog 2015.

Tim povodom Veleposlanstvo RH u Njemačkoj informira o još jednoj dodatnoj mogućnosti registriranja i glasovanja za one koji nemaju prijavljeno prebivalište u Hrvatskoj.

Naime, vrijeme za prethodnu registraciju onih koji imaju prijavljeno prebivalište u Hrvatskoj je isteklo 28.10.2015. te tako ukoliko se nisu do tog vremena registrirali, mogu glasovati samo u općini u kojoj su u Hrvatskoj i prijavljeni.

Oni, pak koji su trebali izvršiti aktivnu registraciju jer nemaju prebivalište u Hrvatskoj, a to su propustili učiniti, imaju još jednu mogućnost ostvarenja prava izlaska na izbore. Oni mogu na dan izbora  svoje pravo na glasovanje dokazati potvrdom koju izdaje veleposlanstvo, odnosno generalni konzulati te na taj način ostvariti svoje biračko pravo.

U obavijesti koju je poslalo veleposlanstvo RH u Njemačkoj napominje se kako se navedena mogućnost glasovanja odnosi isključivo na one birače koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj i to ukoliko glasuju u diplomatskom predstavništvu gdje su i inače prijavljeni. Žele li glasovati u nekom drugom diplomatskom predstavništvu trebali su onda promijeniti na vrijeme (do 28.10.) svoju aktivnu registraciju.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments