KOMENTAR TJEDNA

Komentari na tekstove “Iz životopisa Zvonka Bušića”, “Posljednji hrvatski idealist” i “Izgubljen iz vidokruga”

comment2Meri, Berlin/ Vrlo neobičan život i sudbina. I tragičan kraj. Žao mi je da u tako dugo čekanoj slobodi nije bilo moguće pronaći (mu) mjesto i smisao koje bi dušu ispunilo mirom.

Ante, München/ Lijep tekst.  A žalosna priča. Počivao u miru Božjem!

Ivan/ Da, neobično je to sve što se događalo i dogodilo sa Zvonkom Bušićem. Šteta, prava šteta. Mislim da se trebao na slobodi posvetiti nečemu što nema nikakve veze s politikom. Ali daj …

Radivoje Jovičić/ Ako je ex Yu vršila pritisak a očito i obitelj poginulog policajca, da li je i objavljivanje ublažujućih iopravdavajućih rečenica također pritisak na javnost da ne misli svojom glavom nego retoričkom vještinom “biografa” ?

Josip Mayer/ Poginuo je za ono za što se je cilelog života borio a to je, bolja i udobnija, demokratičnija Hrvatska.

Radivoje Jovičić/ Kako sad: demokratičnija ??? Pa nije li cijeli njegov život upravo pojam antidemokratičnosti ? Gdje je on makar u detalju uzdizao ideale demokracije ? Koje paušalne i površne izjave !

Mirela Bajlović Marasović/ Javnost nema “svoju” glavu gospodine! Bušić je bio idealist, sanjar…idealizirao je slobodu i neovisnost Hrvatske…staviti u isti kontekst Jugoslaviju i demokraciju je smiješno…ideal i demokracija nisu pojmovi koji mogu parirati! Niti jedna promjena u društvu se nije manifestirala demokracijom, pa tako ni ova …no ključan problem ove priče je zapravo pojam TERORIST – teroristi, sto su ili tko su teroristi?! Pa po meni su veći teroristi Milanović, Jovanović, Ostojić, Linić, Sanader, Kosor, Šuker, Karamarko, Šeks, Pupovac i ostali …teroriziraju JAVNOST bez IKAKVIH ideala, bez ikakvog morala! Pljačkaju i pustoše godinama …na savjesti imaju svakog/svaku drugog/drugu hrv građanina/građanku, a još ih k tome nitko nije prozvao zajedničkim nazivljem: TERORISTI! A Vi gospodine Bušiću počivajte u Miru! Svoju kaznu i grešku ste odslužili s 32 godine zatvora!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments