HKM BERLIN NA INTERNETU

tekst: Sonja Breljak
HKM-header (1)Berlin/Hrvatska katolička msija Berlin je vrlo živa, djecom i mladima, ispunjena misija. U to se netom, prigodom održavanja Internacionalne dječke krunice, uvjerio i berlinski nadbiskup, Rainer Maria Woelki.

U Misiji se moli, pjeva, pleše, igra, putuje, druži, raduje … Vjernici su organizirani i zborove za mlade i starije, mladi i djeca plešu u folklornim skupinama, vjeronauk pak pohađa veliki broj djece i mladih. A o svemu tome brinu, voditelj Misije i dvojica dušobrižnika te župsko vijeće i aktivni članovi župe.

Organizirati sve i o svemu obavijestiti vjernike pa i širi krug  zainteresiranih, oduzima prilično vremena. Misija tiska župni listić “Naša zajednica” a od prije par dana je dostupna i internetom. Naime, Misija je otvorila elektronsku stranicu putem koje vjernici mogu čitati kako je bilo o kojem susretu ili blagdanu te pogledati fotografije kao i pročitati najnovije obavijesti, kad je koji termin i slično. Internetska adresa Misije je www.hkmberlin.de

U uvodu ove stranice fra Petar Čirko, voditelj HKM Berlin, piše: –  Dragi vjernici, već duže vrijeme razmišljamo o pokretanju web stranice naše misije. Naime, današnji razvoj tehnike omogućuje ljudima da lakše i brže dođu do informacija i željenih sadržaja, a sredstvo koje je u tome na prvom mjestu svakako je Internet.

Crkva pak neumorno preporučuje da se u naviještanju vjere koriste sva sredstva po kojima Radosna vijest može doprijeti do čovjeka.
Zadovoljstvo nam je da vas sada možemo pozdraviti s naše internetske stranice. Na ovoj ćete stranici moći naći sve obavijesti i važne događaje iz života naše misije, kao i misli za obogaćenje vašega duhovnog života.
Želja nam je da ova internetska stranica pridonese boljitku naše misijske zajednice i svakom čovjeku dobre volje koji je posjeti.

Svim posjetiteljima želimo mir i dobro zazivajući na sve obilje Božjeg blagoslova!

Dobar početka! Internetskoj stranici www.hkmberlin.de želimo puno posjetitelja i dug  i kvalitetnim sadržajima ispunjen život.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments