RADOM I SLOGOM DO DUBROVNIKA

Mladi HKM Berlin u okvoru priprema za odlazak na Susret hrvatske katoličke mladeži u Dubrovnik u proljeće 2014. godine, akcijama pripreme i prodaje kolača prikupljaju sredstva za putovanje.

tekst: Suzana Smolković
IMG-20131102-WA005Berlin/ Da bi podržali mlade pri sakupljanju novčane pomoći za putovanje na Susret  hrvatske katolicke mladezi u Dubrovniku u travnju 2014. godine, ukljucile su se i u općini Spandau dvije majke i jedna baka od dviju sudionica u drugoj akciji pečenja i prodavanja kolača pred crkvama poslije misa.

Podršku pri tome su dobile od 4 gospođe, čija djeca još ne mogu putovati, ali koje su smatrale, da bi mlade svakako trebalo podržati.
IMG-20131102-WA003Cilj je  bio ponuditi vjernicima više vrsta kvalitetnih kolača u istoj količini na svim tanjurima – i to sve “made in Spandau”, da bi se uštedjelo vrijeme za put do Misije i natrag.

Izazov je bio načiniti 17 vrsta kolača na po tri pleha za 60 tanjura, uz manjak prostora, pošto se sve trebalo odvijati u kuhinji i dnevnoj sobi, a ne u misijskim prostorijama.

Nakon što se izračunalo kako kolače treba izrezati, da bi se dobila ista količina, napravio se jedan uzorak tanjura sa posloženim kolacima, njega postavilo u sredinu kuhinjskog stola i oko njega sve plehove.

IMG-20131102-WA002Dvije majke, baka, jedna teta i jedna sudionica slagale su kolače na isti način na tanjure, a tri dečka (od njih jedan sudionik) pakiravali su ih u pripremljene folije i vezali s trobojnicom.

Nakon sat i pol vremena dnevna soba je bila puna tanjura sa spakiranim kolačima. Nakon  čišćenja kuhinje i pranja plehova, akcija je bila  završena i svi su se ojačali s domaćim sirom i pršutom.

Poslije mise u nedjelju 3.11. mladi su  u roku od 10 minuta prodali sve kolače i pored toga su vjernici u Spandau donirali čak 1/3 prihoda za fond koji je namijenjen odlasku u Dubrovnik.

IMG-20131102-WA004Svi pripremljeni kolači prodali su se i u Mehringdammu i u subotu u Weddingu, ali s obzirom na broj vjernika akcija u Spandau bila je financijski najuspješnija.

Ali, najbitnije od svega je, da su u akcijama složni i mladi i roditelji i da se svi zajedno zalažu i trude, da bi omogućili to putovanje na susret Hrvatske katolicke mladezi u Dubrovnik …pošto su mladi budućnost naše misije.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments