OSTAVKA PREDSJEDNIKA SAVEZA

Ivan Bitunjac podnio ostavku na funkciju predsjednika Saveza hrvatskih društava Berlina

savez1Berlin/  Dugogodišnji predsjednik Saveza hrvatskih društava Berlina, Ivan Bitunjac, pismeno je podnio ostavku na tu funkciju.

Ostavka Ivana Bitunjca uslijedila je nakon prošlonedjeljne rasprave o diskutabilnim i nejasnim  odnosima Saveza hrvatskih društava Berlina i Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke.

Savez hrvatskih društava Berlina duže vremena nije podmirivao obaveze plaćanja članarine Kongresu a imao je i zamjerke na rad i odnos Kongresa prema članicama. Na sastanku Saveza razgovaralo se o tom pitanju, odnosno ostanku ili o prestanku članstva u Kongresu. Na koncu se dizanjem ruke ipak izglasao ostanak u Kongresu a što je u konačnici imalo za rezultat i ostavku predsjednika Saveza hrvatskih društava Berlina.

U pismenoj ostavci Ivana Bitunjca stoji sljedeće: – Nakon dugog razmišljanja a posebno nakon najnovijih saznanja vezanih na odnose Hrvatski svjetski kongres Njemačke – Savez hrvatskih društava Berlina, podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednika “Saveza”.

Prošlonedjeljni sastanak u prostorijama Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice pokazao je da se manipuliranjem sa pojedinim članovima udruga, lako može ostvariti cilj, pridobiti najjaču krovnu organizaciju pod svoje okrilje. Najnoviji članci i najnovija moja saznanja potvrdila su moja razmišljanja na sastanku o nepristupanju Hrvatskom svjetskom kongresu Njemačke. Jednostavno rečeno, ne želim podržavati i biti uvučen u nerazjašnjene puteve novca kojim raspolaže “Kongres” . Osim toga, ostajem kod svojeg stava da “Savez” pristupom “Kongresu” podržava i politička djelovanja te organizacije, što se u potpunosti kosi sa našim Statutom …stoji u ostavci Ivana Bitunjca.

Za očekivati je uskoro izvanredni sastanak Saveza hrvatskih društava Berlina.  Hrvatski svjetski kongres za Njemačku u subotu, 9. studenog održava godišnju, izbornu skupštinu. Hoće li  i stavka “članstvo” biti  na dnevnom redu, ostaje da se vidi.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
10 years ago

Ovo me je ponukalo da se opet javim,sve nam to govori mi hrvati iz iseljeništva trebali bi još više proraditi na međusobnom zajedništvu,te spajati mostove i spone sa domicilom. Ovakovo što čto seje dogodilo Kongresu ne služi zajedništvo ,već raskolu nacije,kojih do današnjih dana imamo i pre više. Ogledajmo se kako to rade njemci. Njemci kažu,povjerenje je dobro,kontrola je bolja..glauben ist gut kontrolle ist besser. Upravo kod “riznice” razilaze se mnoge obitelji i društva,i gospodarstva. Ista smo nacija, pa se razne nepravilnosti u mjesto da smo bolji..rado..prenaša od domaćih i na nas u iseljeništvu . Svaka čast i moja podrška… Read more »

Kopic Elizabeta
Kopic Elizabeta
10 years ago

Bila sam i sama prisutna na tom sastanku a Gospodina Bitunjca poznam godinama kao jednog poštenog Hrvata koji nije sigurno osramotio nas Hrvate koje predstavlja u klubu “Brođani”a također niti u SHDB. Te iste večeri bila sam i sama mišljenja da mi Hrvati van domovine moramo raditi na zajedništvu, pa i danas sam toga mišljenja što se tiče zajedništva, ali nakon ovoga svega u vezi sa HSKNJ jako sam se razočarala i pitam se kako zastupati zajedništvo kada se događaju ovakove stvari kojih se ja sramotim. Moja podrška Gosp. Ivanu Bitunjcu -predsjedniku(u ostavci) SHDB.