KOMENTAR TJEDNA

Komentari na tekstove NA POPRAVNI ZBOG RIZNICE i ŽEDNE PREKO VODE

comment218Elizabeta Kopić/ 10.11/ Samo razmišljanje i prijedlog da jedan dio sjednice bude zatvoren, mislim da dosta kaže. Ja osobno to još nisam nigdje doživila iako sam prisustvovala u zadnjih 25 godina na mnogo sjednica kako hrvatskih Udruga tako i njemačkih.

Ako je sve u redu čemu uopće takovo razmišljanje i prijedlog? Za mene to znači da postoji nešto što javnost i članovi ne smiju znati. Žalosno!

Mirela Bajlović Marasović/ 10.11./Kaže Mijo Marić:…”da je red da mi sami sebe usuglasimo“. …Dobro, ali nameće se pitanje kako su dosad djelovali kao homogena zajednica, ako se tek sada trebaju usuglasiti?! I zašto se takva jedna sjednica održava u prostorijama u kojima nisu svi jednako dobro došli?! Tko je gospodin Prskalo da može donositi takve odluke? Ako je on taj dan iznajmio/dao svoj restoran u te svrhe…čemu izbacivanje tog novinara? Ne znam puno o radu svih ovih organizacija, ali već mi je muka u želudcu…pa je li moguće igdje biti Hrvat/Hrvatica, a da ti pri tom ‘tvoji vlastiti’ ne mažu oči?!

Domovina moja/ 11.11./ Drzim da nije ispravno suditi o necemu, gdje osobno nismo prisustvovali. Svatko tko je citao ovaj clanak, trebao bi razumjeti da su se skoro svi nazocni clanovi izjasnili za prijedlog predsjednistva, sjednicu podijeliti u otvoreni i zatvoreni dio. To je najnormalnija stvar. I to cine i mnoge druge udruge. Kome je to nepoznato, taj jos moze nesto nauciti.

Zasto je vecina clanova tako odlucila? Zato sto su se sami svojim ocima i usima uvjerili da su hajka i klevete na ovu hvale vrijednu krovnu udrugu, bile potpune neopravdane i neistinite. Neki tkz. novinari su nanjusili mogucnost ismisliti neku senzaciju, ili kako su napisali “Skandal”, da bi privukli paznju na svoje ionako slabo frekventirane portale i slabo citane novine. Samo da bi pod svaku cijenu u tome uspijeli, su se posluzili nekim polu tocnim informacijama i pisali clanke u kojima su ocito svijesno navodili jednu laz za drugom.

Nazocni clanovi i gosti su imali priliku se uvjeriti u korektan, castan i u potpunosti legalan nacin rada ove krovne udruge. Oni koji nisu bili na ovoj sjednici, trebali bi svoju savjest preispitati da li je ispravno suditi o ne cemu, za sto se ne zna da li je uopce istina. Medalja uvijek ima dvije strane! Suzdrzite se i sami ne bi htjeli da netko o vama tvrdi nesto sto nije istina.

Kongres ce se sigurno o tome ocitovati i onda si tek mozemo stvoriti kompletnu sliku o tome, sto je ustvari posrijedi i tko govori istinu a tko laze!

Josip Mayer/11.11./Čim se ovdje krivi i govori o kvazi novinarima i o kvazi portalima..sve mi se više čini da tu nešto grdno ne štima..

Ivek Milčec/ 12.11./Da, povijest se ponavlja! Iz vlastitog iskustva znam da je dobro zamišljen projekt (osnutak HSKNJ) zbog utjecaja politike, zna se koje, otišao u sasvim drugom pravcu od onoga zašto je osnovan a to je: Ustrojiti HSK kao svehrvatski, iseljenički lobi koji bi (uzor je bio Židovski lobi) u čitavome svijetu tj. gdje god ima Hrvata-iseljenika, na razne načine pomagao Hrvatsku i BiH. Od samog početka bio sam kao predsjednik HKD “V.Fran Maćuranić”-Berlin uključen i djelomično upućen u rad HSKNJ te prisustvovao mnogim svađama i prepucavanjima do kojih je najčešće dolazilo na Skupštinama, redovnim ili izbornim. Nepisano pravilo bilo je da su gotovo svi predsjednici bili birani na način da moraju biti podobni tj. članovi HDZ-a, jer birati nekoga izvan tog kruga bila je nemoguća misija. Budući da već gotovo osam godina živim doma, u Zagrebu, nemam dovoljno podataka o sadašnjem radu HSKNJ, ali ovakav razvoj događaja me puno ne čudi s obzirom na iskustvo iz prijašnjih godina kada je bilo jedino mjerilo da si veliki ”Adezeovac i državotvorac s rukom na srcu!”Zbog takve politike,Kongres su napustili mnogi sposobni ljudi koji su mogli puno dobroga napraviti u promičbi naše zemlje, ali i Hrvata u izvandomovinstvu.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments