DEMOKRACIJA U POVOJIMA

Jer …ljudska prava su neosporiva.

piše: Zdenka Gleißberg
Ana_FrankJa sam „ZA“ obitelj???

Danima mi se vrtio taj slogan po glavi, i pitam se zašto je baš taj slogan u tu svrhu? Pitam se što smo mi koji nismo ZA?

Naravno sugerira se konzervativnom djelu pučanstva, da samo jedan ZA je i za obitelj.

Zašto je obitelj, porodica, ugrožena ako i homo-parovi dobiju ista prava.

Za mene je ovaj slogan vrijeđanje  svih nas,  jer se ovim sloganom želi sugerirati ako glasamo PROTIV da nismo za obitelj.

Pokušava se instrumentalizirati  naše pravo na razumno razmišljanje.

Tko je sutra na redu, protiv koga će se u sljedećem referendumu glasati, možda protiv mojih istomišljenika jer nisu glasali ZA.

Ako je u našoj državi dozvoljeno da se skupi određen broj potpisa ljudi koji žele uzeti neka osnovna prava nekoj grupi,  drugačijih nazora, onda ova vlada nije u stanju vladati ovom našom domovinom.

Jedan referendum je sigurno dio demokracije, i igra pozitivnu ulogu kod nekih problema, ali ljudska prava se ne mogu izglasavati u jednoj demokratskoj državi putem referenduma,

Jer …ljudska prava su neosporiva.

Ako ovako nastavimo bojim se da ćemo biti prva država u EU koja ce biti izbačena iz EU, radi nepoštivanja ljudskih prava.

Svaki čas nešto novo u našim redovima što miriše na srednji vijek, il’ ustaške parole, ili uskraćivanja osnovnih ljudskih prava, vlada donosi posebne zakone za posebne zločince, i sve to se tako lijepo lansira u ostalim državama Europe, to nam je kao na čast.

Demokracija je kod nas očito još u povoju, i to u onom nekadašnjem čvrsto omotana i svezana, bez šanse za pomak naprijed, ali zato unazad.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments