ZAJEDNIČKI RUČAK I DAROVI

 tekst i foto: Jakov Vranković
378Na drugu nedjelju Došašča u Misiji Koblenz je organizirano tradicionalno Nikolinsko slavlje.
Počelo je svečanom sv.misom koju je predvodio delegat za hrvatsku pastvu iz Frankfurta vlč. Ivica Komadina.Crkva sv.Franje bila je puna,a posebno je bio upadljih veliki broj mladih i djece.
Domaći župnik Stjepan Zadravec pozdravio je dragog gosta i zaželio ugodan boravak.Mismo slavlje su uveličali:misijski zbor, tamburaši i dječji zbor i mlada pjevačicu Anamarija Bošković.
Sretan sam što sam bio Vaš gost, lijepo je vidjeti ovoliki broj vjernika a posebno me obradovao broj ministranata, vidi se da ste uz svoju misiju,i da ste svi vi ostali vjeni svojoj katoličkoj vjeri, hvala vam kao i Vašem svećeniku, rekao je Komadina.  .
Poslije sv.mise slavlje je nastavljeno u crkvenoj dvorani. Veliki broj naše djece bio je posebno nestrpljiv oni su očekivali darove od Sv.Nikole. Međutim, slijedio je zajednični ručak kojeg su, što je posebno lijepo,  pripremili naši mladi. Bio je to njih dar starijima, sve su sami radili.Naša dječica okupili su se oko svoje vjeroučiteljice Diane Vranješ i zajedno odgovarala na pitanja koje uče na vjeronauku, pokazali su zavidno znanje. 
388Stigao je i sv.Nikola (Marinko Knežević član župnog vijeća) kojeg su posobno sretni dočekali mališani a on im je podjelio toliko očekivane darove. Posebno je lijepo što se svaki posebno slikao sa sv.Nikolom za uspomenu.
Nakon toga slijedila je i lutrija a zgodici su bili bili namjenjeni većinom djeci.Bilo je lijepo, djeca su bila zadovoljna, međutim posebno moramo istaknuti
da će oni sa darovima posjetiti i dječji odjel u ovdašnjoj bolnici Kernperhof i razveseliti tmošnje male bolesnike..
0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments