KOMENTAR TJEDNA

Komentar Elizabete Kopić na kolumnu ZBOGOM PAMETI

komDragi čitatelji ovoga portala, srdačno Vas pozdravlja Hrvatica koja živi u Berlinu više od 44 god.
Pa, evo pozdravljam i one mlade koji pišu da se mi stari trebamo povući, da smo ljubomorni na mlade i t.d. Nemojte zaboraviti da smo i mi bili mladi, a također da ćete i vi, sada mladi, ostariti.

Aktivna sam više od 25 godina, sudjelovala na više predavanja gdje su se sastajali stranci kao što sam i sama, ali uvijek sam bila sama i to me je jako žalostilo. Željela sam da i nas netko predstavlja, a ne da očekujemo da se za nas netko drugi bori za naša prava.
Zato Vas molim nemojte nas tjerati iz društvenog života zato što smo ostarili, no ja mogu samo za sebe reći da imam snage i volje još dosta toga napraviti za Hrvate, ali kao volonterka kao što sam bila i svih ovih godina.
Što se tiče HSK nemam ja ništa protiv ali “greška” je u tome da njihovi članovi nemaju ili nisu imali nikakve informacije, sve je nekako tajno, a čim je nešto tajno to već nije dobro. Naravno da se sve niti ne treba dati u javnost, ali članovi bi trebali znati ono najbitnije. Nedostajala nam je transparentnost i to je jedini problem i razlog za nastalu situaciju u Berlinu.

Pozdravlja Vas sve Elizabeta Kopić predstavnica Zavičajnog kluba”Brođani”

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
10 years ago

Slažem se sa gospođom Elizabeta Kopić i rado čitam uz neke druge i njezine postave. I drago mi je da je upravo,njezina postava postala ujedno i Komentar tjedna..u ovim nezgodnim situacijama. I moja radna i društvena iskustva mi govore..Najbolje je društvo složeno iz starijih i mlađih osoba..a kada prevagne samo jedna strana,dogodi nam se jednosmjerna,nestane nam ravnoteža. Inače osobno sa mladima nemam baš puno problema,sa njima se dosta dobro razumijem za razliku od pojedinih starijih.Mladi me okružuj u društvu,na poslu i kuda se god krećem u privatnom i u javnom životu. Inače iskustva mi govore..da se mladi najviše ponašaju i… Read more »