POLNOĆKA S PAPINSKIM NUNCIJEM

tekst i foto: Sonja Breljak
072Berlin/ Vjernici Hrvatske katoličke misije Berlin  pohodili su u uistinu rekordnom broju ovogodišnju takozvanu Dječju polnoćku, onu u 18 sati.

Posjećeno je bilo i misno slavlje u 23 sata ali u vrijeme dječje polnoćke i mjesta za stajanje nije bilo dovoljno. S razlogom. Naime, već prije je vjernicima najavljeno, kako će ovo misno slavlje predvoditi papinski nuncij, biskup Nikola Eterović.

Msgnj Eterović je na službu u Berlin stigao prije mjesec dana i ovo je bio njegov prvi posjet Hrvatskoj katoličkoj misiji. – Pozvali su me mladi Misije za našeg susreta 9. prosinca (na blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, op aut.) kad su mi u St Hedwig katedrali, na moju veliku radost,  u znak dobrodošlice zapjevali pjesmu na hrvatskom jeziku, rekao je Nikola Eterović.

Tijekom propovijedi je Nikola Eterović, izrazio  radost koja ga obuzima radi događaja, Isusova rođenja, Boga koji je radi žrtve i spasenja ljudi, postao čovjekom. Izrazio je i radost da je tu, na misnom slavlju sa zemljacima, i izrazio radost da vidi okupljen tako veliki broj mladih i djece. –Čuo sam i od drugih u Biskupiji da je Hrvatska katolička misija živa i brojna i to me raduje. Radujem se čuti kad o Hrvatima govore kao o vrijednim ljudima koji svojim radom zarađuju kruh svagdašnji. Ostanite takvi, budite primjer  kršćanina, domoljuba koji voli zemlju porijekla i poštuje i doprinosi i ovoj, novoj domovini u kojoj živi.

Za  trajanja mise, djeca pretškolskog i školskog uzrasta izvela su prigodan recital i pjesme kojima su uljepšali ovo, prema procjenama, do sada najbrojnije božićno okupljanje u HKM Berlin.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dubravka
Dubravka
10 years ago

Uvijek je tako. I u našim Pučišćima crkva je pretijesna kada je u njoj naš “Miko” (Mnsnj. Nikola Eterović). Velik broj ljudi je i izvan crkve.
Čestitke za Blagdane našem Nikoli i H.K.M.
Dubravka Borić(Marinović)