SVEĆENSTVU

ONIMA KOJI NEMAJU MIRA (4.dio) …vidi ostale dijelove

piše: Dražen Radman
VATICAN-CARDINALS-PRAYERVolio bih ako bi Vas tijekom ove godine u nekoj od prigoda obuzela golema želja da zbilja upoznate stvarnoga i živoga Boga. Nemojte biti samo čuvari vanjske forme i religioznih običaja.

Mislim kako bi bilo dobro kada bi neke od Vas obuzeo i pravi strah Božji zbog svjesnog licemjerstva u kojem obitavate. Neki su, nažalost, s njim sklopili i pravi pakt.

Neka biste taj strah tada doživjeli kao prst Božji i kao prigodu za istinsku preobrazbu. Tada biste, možda, mogli uvidjeti barem djelić ispraznosti i lažnosti kojom ste (ne)htijući navodili svekoliki puk na krive (vjerske) tragove i prioritete.

Kad biste shvatili koliko ste otišli daleko od Krista i od Evanđelja te koliko su strašne posljedice po narod kojega vodite. O, kad biste tada imali potrebu za dubokim kajanjem!

Zato, neka biste u ovoj godini što prije stali pred uskrslog i živog Krista pa doživjeli blagoslov Njegove punine i mira. Neka biste i sami postali blagoslov za ljude oko Vas, ma kolika bila cijena koju biste, eventualno, trebali platiti ako krenete kako treba za Njim.

Mnogo je skuplje (za bilo koga od nas) jednog dana stati pred Njega, a onda čuti: ”Odlazi od mene! Nikad te nisam poznavao.”

”Jahve reče: Jer mi narod ovaj samo ustima pristupa i samo me usnama časti, a srce mu je daleko od mene, i njegovo štovanje ljudska uredba, zato ću, evo, i dalje čudno postupati s ovim narodom – čudno i prečudno…”   (Izaija 29:13-14)

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments