BANKARIMA, MENAĐERIMA I SLIČNIMA

ONIMA KOJI NEMAJU MIRA (2.dio) …vidi 1.dio

piše: Dražen Radman
geschaeftsleuteBilo bi dobro ako biste ove godine doživjeli neki slom, bilo u poslu ili osobnom životu. Jedino tada, čini mi se, postoji neka mogućnost da promjenite sustav svojih vrijednosti i zaključite kako Vaš život nije (o)siguran novcem.

Naime, Vaš je život, vođen običnom pohlepom, jako siromašan život. Jer tko novce ljubi, nikad ih dosta nema. Vi kao da ne znate da Vaš život ne ovisi toliko o Vama, nego (o)visi o Onome u koga ne vjerujete, pred kojega ćete uskoro sasvim sigurno stati da mu položite račun za sve što ste činili ili niste činili.

Ne bi bilo lijepo po Vas ako biste tek tada shvatili da svoj dug ne možete platiti onim blagom kojeg ste preko tuđih leđa zdušno zgrtali za svog kratkog daška života. Stoga, kad Vas zatekne neki krah, obavezno ga prepoznajte kao dobru stvar, odnosno kao znak za unutarnju promjenu.

Možete ga slobodno shvatiti i kao upozorenje Svevišnjega koji Vam hoće skrenuti pozornost, jer bi Vam htio dati nešto mnogo bolje od tog što sada imate. Jer On ne bi htio da kad umrete završite na jednom vrlo ružnom mjestu.

Prema tome, kad Vam uistinu bude teško tijekom ove godine, povucite potez vrijedan istinskog dobitka. Blago koje biste mogli dobiti, nadilazi sva blaga koja ste dosad kušali i stekli. To je ono blago koje napokon može ispuniti Vaše srce i donijeti zadovoljstvo kakvo se ne može mjeriti s bilo čime dotad doživljenim.

U suprotnom, kockat ćete se i tako jeftino izgubiti ono najvažnije – svoju dušu.

Jao onima koji ispisuju propise tlačiteljske, koji uskraćuju pravdu ubogima i otimaju pravo sirotinji moga naroda, da oplijene udovice, da opljačkaju sirote! Što ćete činiti u dan kazne kad izdaleka dođe? Kome ćete se za pomoć uteći, gdje ostaviti blago svoje…?  (Izaija 10:1-3) 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments