KOMENTAR TJEDNA

Komentar na tekst “Neko skromno društvo”
kom2 (1)
Zdenka Glaißberg/19.02.2014./Boze mili kud smo stigli, on se ne bi vozil s kocijom na posel, jel je on jos normalan, kocijom tj. fijakerom su se vozila gospoda fina. Bar je tak negdar bilo.

A on se ruga nato, ali izgleda da jos nije skuzil da se u Zagrebu ljudi pelaju na posel s tramvajm. Jadnik valjda ni imal jos priliku upoznat Zagreb, ko zna iz kojeg finog coska on treba na posel iti, morti mu auto ili tramvaj ni ne treba, kad bi krenul poprecki negde s cmroka ili kak se zoveju oni kvarti Zagreba di stanuju takvi, za pet minuti bi stigel na posel, i odma bi mu to bila jutarnja gimnastika.

On ni valjda do sad videl kak se svake jutre radni narod gura u tramvaj ko u konzervu sardela i to oni sretnici koji imaju jos posel.

A kaj je s onima koji ni nemaju penez za tramvaj, niti za kilu kruheka, a on nebi ni s kocijom.

Kaj on nezna da bi narod njega i sve takve od reda najrajse na mars ispucali, i da vise nigdar ne najdu puta nazaj u nas lepi zavicaj.

I ona s nalakiranim noktima kaj hodi okol i pripoveda da joj trebaju si ti savjetnici, bome sam pozabila kolko ih je bilo, devet ili tak nekaj. Pitam se ja kaj ona ni zavrsila ni osnovnu kad nis nezna i tolke savetnike treba.
Kod nas treba za saki drek bar srednja skola, sad nis ne razmem kaj ona ni trebala nikakve diplome i Dr. titule, ili ih je se kupila, jel to sad i kod nas u modi.

A jel ste culi dragi citatelji da neki fini gospon iz Cakovca, mislim da je gradonacelnik, odlucil prodati svoj poslovni novi auto i veli da bu za te peneze kupil kombi za prijevoz djece sa invalidilitetom.

Kaj bi bilo da sad si oni tak prodaju te fine aute i daruju to za neke dobrotvorne svrhe. Kaj mislite kolko njih se buju zeli to kakti za primer. Ja mislim da bu nastala prava guzva oko toga ,jer buju si hteli prodati svoje novonarucene aute, pa bu ponuda bila veca nek potraznja. Mozda bu i koji njemacki ministar iskoristil priliku pa bu kupil za svoje sluzbene potrebe po jeftinijoj cjeni, ak nebuju imali dosta potraznje u Hr.

E sad kad bi se te fine gospone ovde mogla spomenuti nebi blo kraja prici, pa bum sad rajsi prestala.

Boze cuvaj Hrvatsku …

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments