NATJEČAJ PRI KRAJU

priredila: Sonja Breljak
Foto 2 (1)Iserlohn/ – Još tjedan primamo radove za natječaj!

A onda ubrzanim tempom slijedi postavljanje radova u Gradskoj galeriji grada Iserlohna.

I odluka žirija, proglašenje pobjednika. Nakon toga putujemo za uskršnje praznike u Hrvatsku, u Zadar gdje će 24.04 u OŠ. Zadarski otoci, biti organizirana izlozba.

Pošto je ovo već 14.  po redu natječaj mi već imamo prilično iskustva i možemo praviti procjene šta će se dogoditi.

U svakom od natječaja, i kod svake teme, bilo je iznenađenja. Prosto je nevjerojatno čega se sve sjete djeca a i njhovi učitelji.

Ovoga puta možemo zaključiti da je tema tema natječaja “Slikam te pjesmom”, bila preteška za djecu iz iseljeništva. Za sada smo dobili radove iz manjih  destinacija.

Foto 3 (3)Ponovo smo dobili radove iz Pontaarenasa, iz  Cilea, Švicarske, Madjarske,Bosne i Hercegovine …Očekujemo radove i iz jedne nove destinacije …Italije.

Ovogodišnja tema je pobudila veliko interesovanje djece iz Njemačke, naročito NRW: Iserlohn; Lüdenseid, Dortmund, Hagen, Düseldorf, Gelsenkirchen, Düisburg, Esen.

I ovoga puta su se djeca sama javljala ili u likovnoj  radionici Ankice Karačić. Dakle bez svojih učitelja i  pastoralnih voditelja.

Ovoga puta su djeca i njihovi voditelji iz Hrvatske bili su odusevili na koji način su povezali pjesmu i slikanje. Riječani su slikali zu pjesmu njihove gradske himne a Šibenčani i Zadrani su se odlučili za klapsku pismu.

Foto 1 (2)Danas smo upravo dobili radove djece iz Centra za odgoj i obrazovanje “Ivan Stark” iz Osijeka.  Uopće nisam do sada našao pravih riječi da ih opišem. Zato Vam šaljemo fotose, da ih vidite!

A i obradujete!

Eto, tako nam pišu Ankica i Ante Karačić iz Iserlohna. I šalju fotke. A mi objavljujemo, u radosnom iščekivanju uskoro zanati tko je uradio najljepše radove na temu” Slikam te pjesmom”.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments