JEDNA RADNA SUBOTA U BRODU

Loša vijest …dobra vijest!

DSCN9058tekst i foto: Emil Cipar
Slavonski Brod/
Pod utjecajem dugotrajne kiše prošlog tjedna vodostaj Save postigao je rekordnu visinu i prijeti opasnost od poplava s neslućenim posljedicama. To bi bila prva loša vijest.

Druga, još gora vijest jest da je Županijski stožer za obranu i zaštitu od nepogoda ovo sve dočekao potpuno nespreman.

Dobra vijest da su građani grada Slavonskog Broda sami otklonili opasnost. Sami su se organizirali i pomogli svojoj Savi da ostane u koritu.

Ova katastrofa je ujedinila građane izvan svih političkih, nacionalnih, intelektualnih i generacijskih podjela. Rame uz rame, stari i mladi, „lijevi“ i „desni“, intelektualci i radnici, straosjedioci i „došlje“, borci i „borci“… svi su se prihvatili lopate i pravili „zečje“ nasipe na kritičnim mjestima.

I uspjeli su do dolaska vojske zadržati Savu u koritu. Odmah po dolasku vojska je preuzela organizaciju obrane, a brojni građani nude i dalje svoju pomoć, jer opasnost od poplave još nije prošla.

Jedna radna subota u Slavonskom Brodu iznijela je puno toga na svjetlost dana. Brođani mogu biti ponosni na sebe, a odgovorni za obranu i zaštitu od katastrofa morat će ozbiljno razmisliti o preustroju svojih redova.

Unatoč tisućama vrećica sa pijeskom kojima je ojačan nasip i kritična mjesta, Sava je sačuvala svoju ljepotu.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
mirko
mirko
9 years ago

…da, u takvoj ruci i pero postaje iskusno! Svaka čast!