KOLICA KOJA ŽIVOT ZNAČE

 …a najgore je što su izgubili i mogućnost kretanja

Emil Cipar
slika 7.
Poplave u Bosni, Srbiji i Slavoniji nanijele su veliku štetu. Brojni ljudi su izgubili sve što su imali. I kada se nakon evakuacije vrate u svoje domove proći će puno vremena dok se život normalizira.

Najgore su pogođeni oni koji ni prije nije nisu bili na svjetlijoj strani života …invalidi. Oni su stvarno izgubili sve što su imali, a najgore je što su izgubili i mogućnost kretanja.

Naime, prilikom njihovog spašavanja nije bilo mogućnosti spasiti i njihova ortopedska pomagala koja su im olakšavala život.

Za pomoć nam se obratio Tomislav Velić, predsjednik udruge inavalida iz Vinkovaca na čijem je području smješten najveći dio invalida iz poplavljenih područja.

Razgovarao sam s njim i on me je uputio na Žanu Skejo Škorić, koja se brine oko koordinacije pomoći.

Potrebno je puno toga …od pelena za odrasle, higijenskih potrepština, specijalnih madraca… ali najpotrebnija su invalidska kolica, jer ona od invalida čine čovjeka pomažu mu u njegovoj ograničenoj samostalnosti.

Zbog toga …ukoliko pripremate neku akciju pomoći, a ne znate točno gdje bi ju uputili, adresa vam je na kraju članka. Tu je naveden i broj telefona, ali radi se o invalidima koji teško dođu do aparata, pa je najbrži način uspostaviti kontakt sa udrugom mobitel Žane Skejo Škorić, a broj njenog mobitela je: 00385/99 258 1388.

I ne brinite, ako budu koja kolica viška i ona će doći u prave ruke.

I pišite i nama o svojoj akciji. Mi ćemo ju rado popratiti.

Evo adrese;

„BUBAMARA“ UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM, Vinkovci, Vatrogasna 5, tel/fax 032/ 333-232, MB. 03416828,OIB. 82308184376

e-mail: udruga-invalida-vinkovci@vk.t-com.hr

www.bubamara.hr

žiro-račun HR3024840081500188811 kod Raiffeisen banke

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments