GLAZBA I DUHOVNOST ZAJEDNO

tekst i foto: Adolf Polegubić
Darmstadt/
U nedjelju 11. prosinca u crkvi Sv. Fidelisa u Darmstadtu, organiziran je duhovno-glazbeni događaj koji se sastojao od tri dijela: krunice pobjede za hrvatsko zajedništvo i budućnost, svečanog misnog slavlja koje je predvodio voditelj misije fra Nediljko Brečić i koncerta Bogu i domovini. Autorica događaja je Lejdi Oreb, koja je ujedno bila voditeljica događaja. U molitvi krunice sudjelovali su Oliver Zeko, s. Anđela Milas, Dario Holenda, Orlando Medo i s. Damjana Damjanović sa skupinom prvopričesnika. Potom je slijedilo misno slavlje. O. Brečić je istaknuo kako su u životu našeg naroda važni i Bog i domovina. „Sjećamo se danas na poseban način žrtve Vukovara i molimo za pokoj duše svih poginulih u obrani Vukovara i hrvatske domovine“, istaknuo je. Misnom slavlju pribivali su i generalni konzuli Republike Hrvatske iz Frankfurta na Majni Josip Špoljarić i iz Stuttgarta Ante Cicvarić.
Na kraju je održan koncert Bogu i domovini. U glazbeno-duhovnom događaju, na oduševljenje velikog broja vjernika, sudjelovali su misijski mješoviti zbor pod vodstvom s. Damjane i s. Anđele, tenor Ivo Gamulin, mezzosopranistica Aida Vidović Krlilanović, pjevačica Maja Blagdan, korepetitor mr. Milo Krilanović i autorica i voditeljica Lejdi Oreb.
Hrvatska katolička misija Darmstadt priredila je dan ranije, u subotu 10. prosinca, u dvorani župe Sv. Fidelisa nikolinjsko-božićnu proslavu. U bogatom programu nastupili su: misijski dječji zbor, misijska folklorna skupina, članovi Hrvatske dopunske škole. Pojavio se i Sveti Nikola s darovima, a priređena je bogata tombola. Nastupio je tamburaški sastav „Zlatni vezovi“, „Slash Band“, Ivo Gamulin Gianni, Aida Vidović Krilanović i Maja Blagdan.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments