IMAM POUZDANJE

Josip (Mayer)  odgovara Josipu (Prudeusu)

razgovorPrije svega želim se zahvaliti uredništvu “Hrvatskog glasa Berlin” koje nam dozvoljava više medijskog prostora u ovom slučaju i u komentarima … naravno u dobroj namjeri …jer bez i njihove radne sposobnosti, aktivnog zalaganja i angažmana, ne bi daleko stigli.

Vama se osobno zhvaljujem, gospodine Joža Prudeus na mene upućenim dopisu …lijepim i dobronamjernim riječima, pohvalama, sugestijama i kritikama.

Nije baš tako da vjerujem sve našim političarima što pišu i govore, jer su me već jednom uz mnoge druge i te kako razočarali. Posebno u onoj famoznoj strategiji za iseljeništvo pod naslovom “Program Vlade RH za oživljavanje odnosa s Hrvatima u drugim državama”.  Jer da su nas onda imalo pratili i slušali, tako bi nas  i shvatili.

Hrvatska danas ne bi bila u “smeću jednih te istih gorućih problema” , kako ih to za procjenu rajtinga Hrvatske, određeni izabrani čelnici iz EU-e, globalno gledano nazivaju.

Vjerujem da i drugi imaju slični iskustva s Vladinim državnim Ministarstvima i obećanjima  iz njihovih resorsa pa će nam ih biti interesantno usporediti..

Stvarno, ni sam ne znam što me ohrabruje osim nade i vjere u Boga, te se obraćam, nakon toliko iseljeničkih prijedloga … i odbijenica,..sa obzirom da je i moj uz druge iseljeničke predlagače,.. gore navedeni i nedovršeni potez ..završio neradno,.. negdje u nečijoj ladici.. ili ćak na kraju kraja i u smeću..

U Njemačkoj mi se to nikada ne bi dogodilo ,..da mi netko nešto obeća ,..od vladajućih ,..a da mi na bilo koji način ..pozitivno ili negativno ne odgovori..ili.. svoje obećanje i ne ispuni.

Kako i sami vidimo ,..dobio sam obećanje ..sada samo još nedostaju konkrenta djela.

Vjerujem i u dobronamjernost osoblja u Vladinom uredu RH  za iseljeništvo koje se ne može kriviti same ni za aktualno pa ni za prošlo stanje. tako isto i gospođu Žanu Ćorić, koja je u tom uredu glasnogovornica a ne odlučujuća, ni izvršna osoba.

Naravno..moglo bi biti uspjeha samo ako će se za to i smanjiti uz druge rezove i jedan dio radnog osoblja, a ne kao što je inače uobičajno do sada,..u mnogim Vladinim i nevladinim resorsima ..lokalnim upravama i samoupravama, općinama i općinskim poglavarstvima …postaviti mnoštvo djelatnika ,..direktora i zamjenika ,..zamjenika, tj…neprofitnih radnika. Opet ćemo se zakopati u dodatne probleme istog tipa … iz kojega će nam izlaz ,.. još teže padati. .

A što drugo nam za boljitak i preostaje..dokle su mnoge opcije iskorištene..jedina nam ova..moja..o spajanjem domaćih i dijasporskih medija na ..HTV1 programu…u smislu dvosmjernog dnevnika..ostaje kao nova neizrabljena i neistrošena alternativa,..koja bi i po mome mišljenju..nas mogla više okupiti, politički, društveno i gospodarsk .i..

Kako se vidi iz mojeg mogućnosti i djela …osobno mi se ne pruža prilika ići na razne demonstracije i proteste ,..a nisam ni siguran … da bi to uz druge,..sa mojom prisutnošću.. više pridonijelo k boljitku …Zato je moje  najjače oružje ,..osim putem pisane rječi ..razgovarati direktno s ljudim  … društveno i pojedinačno … o mnogim društvenim, političkim i poslovnim temama.

Vjerujem ,..da smo mnogi svjesni toga …da ovako kao što je dosada bilo ..za budućnost i na dužu trajnost..više neće moći ići.. siti smo.. raznih destruktivnosti,..kojih nam u ovim teškim vremenima i najmanje treba.

Želim napomenuti..

Njemci su još prije dvadeset godina radili slične rezove i reforme ,..pod nazivom umstrukturiranje,.. Naravno, mnoge je  boljelo i pogađalo …ali drugačije se više nije moglo raditi dobro i kvalitetno,i na kraju kraja, isplatilo … politički, društveno i gospodarski,..

Nadam se …da sam i meni dragom gospodinu i  fejs prijatelju, Joži, uspio konkretnije odgovoriti i na njegova  pitanja.

Ili živi bili pa vidjeli.

Sada je naravno na potezu Vladin ured RH za iseljeništvo …oni su na redu!

Ako ćemo tako …i mi pojedini iz iseljeništva smo im već jedan dobar dio posla unaprijed odradili .. i poklonili. Priznao to netko ili ne ali, tako je!

 

Zato je za nadati se i njihovim reakcijama i komentarima, možda i pohvalama, dobronamjernim idejama.

Možda saznamo više što su već uradili u obećanom pravcu ….i što rade i pripremaju uz današnja i za buduća vremena.

Opet ponavljam:  živi bili pa vidjeli!

ili

Opet obećanja, bedaku radovanja!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments