A SADA ….BOŽIĆNE ZABAVE

tekst i foto: Sonja Breljak
Berlin/
Tek što se ušlo u  mjesec prosinac, vrijeme je za božićne zabave, svih vrsta.
Imaju ih djeca u školi … roditelji na poslu … razna društva i udruge  u svojim prostorijama …
Jedna od  prvih, ovogodišnjih  božićnih zabava, bila je ona u organizaciji Veleposlanstva RH u Njemačkoj, održana u zgradi  Deutsche  telekoma u Berlinu.
Organizatorima se ovom prigodom na pomoći našla gospođa Bettina  Wulff, Internationale klub pri njemačkom Ministarstvu vanjskih poslova te Hrvatska Centrala za turizam sa sjedištem u Frankfurtu.  Gospođa Bettina Wulf, supruga  njemačkog predsjednika, Christiana Wulffa …voditeljica je Zaklade  pod nazivom: “Eine Chanche für Kinder”.  No, gospođa Wulff,  radi zauzetosti,  nije bila na ovom skupu. O ovoj organizaciji koja brine o djeci, bogatstvu svakoga društva, rečeno je na ovom skupu, par rečenica upoznavanja.
Pozdravne riječi na ovom su prijemu, kratko izrekli veleposlanik RH u Nemačkoj, dr Miro Kovač,  potom i Cornelia Pieper, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova Njemačke. …Osjećam se, uz ovu prelijepu glazbu kao da sam u Hrvatskoj, na moru, suncu i u ljetu … rekla je gospođa Pieper. -Hrvatska će uskoro biti  u sastavu Europske Unije.  Hrvatska tamo i pripada …rekla je, između ostalog, Cornelia Pieper. Tijekom božićnog prijema, goste  iz njemačkog i hrvatskog okružja,  zabavljala je izvrsna  klapa Maestral iz Dubrovnika.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments