HUMANOST BEZ KRAJA

Aktualno iz rada Zavičajnog  kluba “Brođani” Berlin e.V: Pomoć Posavini i pripreme za Slavonsku zabavu

tekst i foto: Sonja Breljak
0256Berlin
/ Želite li biti humani poput berlinskih Brođana, onda morate stalno biti u akciji. Netom svrše jedno dobro djelo, već su u mislima kod drugih potrebnih ljudi i mjesta.

Zavičajni klub “Brođani” e.V. odavno se dokazao u svom humanitarnom djelovanju. Njihov autentičan rad prati povjerenje onih koji u njihovim akcijama sudjeluju.

To djelovanje traje više decenija i tko bi sve sabrao koliko je materijalne pomoći …a onu moralnu nije ni moguće izmjeriti …poslano u Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Dugo bi bilo sve nabrajati, zato spomenimo samo posljednje aktivnosti “Brođana”.

S kraja godine prikupili su preko devet tisuća eura kao pomoć teško oboljelom dječaku Mislavu Antoloviću koji je ovih dana upravo na intenzivnom liječenju u Berlinu.

Netom su uputili i pomoć od 3000 eura u Posavinu, ljudima čiji su imovina i životi teško oštećeni i stradali u nedavnim poplavama.

Da bi i dalje u svojim humanim akcijama mogli pomagati potrebne, “Brođani organiziraju tradicionalne, dobrotvorne zabave. Već su u tijeku pripreme za Slavonsku zabavu koju organiziraju u subotu, 11. listopada 2014. na uobičajenom mjestu, Gemeinschaftshaus Lichtenrade.

Na ovoj zabavi svirat će  Tamburaški sastav “Zdenac” iz Slavonskog Broda.

Preko zabave, do sredstava za dobra djela …Tako to rade “Brođani”.

Sudjelujte i vi, zabavite se, pomozite …

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments