PROMOVIRA SE “ŽENA SVOJIH GODINA”

Split/ U četvrtak, 22. listopada u 18 sati je u GK Marko Marulić u Splitu ( Ulica slobode 2), predstavljanje zbirke pjesama “Žena svojih godina” autorice Marice Žanetić Malenica.

Knjiga je izašla u nakladi društva za promicanje kulture “Kvaka”, Velika Gorica. Urednica i recenzentica je Sonja Smolec. Autorica naslovnice je akademska slikarica Jagoda Kecman. 

Na večerašnjoj promociji u Splitu promotorica je Sonja Smolec. Stihove kazuje: Mejrema Reuter. Glazbena pratnja: Damira Bašić (Viola) i moderatorica Cvjetana Bazina Periša.

Marica Žanetić Malenica je članica Hrvatskog društva književnika djecu i mlade – Klub prvih pisaca, Udruge „Kvaka“, Umjetničke likovno-pjesničke unije „Vlaho Bukovac“ Split i Hrvatskog književnog društva Rijeka.

Piše pjesme za odrasle i za djecu, kratke priče te putopise.

Objavila je tri poetske zbirke: „Da je noćas bilo“ (Redak, Split, 2018), „Četiri čarobne riječi“ – pjesme za djecu (Redak, Split, 2018) i „Žena svojih godina“ (Kvaka, Zagreb, 2020) te knjigu putopisne proze „Zemlja uvezene povijesti – Dnevnički zapisi iz Australije“ (Centar za kreativno pisanje, Zagreb, 2019).

Poeziju i prozu objavljuje u web časopisu za književnost Kvaka i na portalu Hrvatski glas Berlin, gdje ima svoju rubriku naziva Tragom uspomena te u časopisu Mali Pero.  Pjesme i priče su joj uvrštene u više od šezdeset zbornika i časopisa u Hrvatskoj, Srbiji, BiH i Crnoj Gori

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments