SVI PUTEVI VODE U BERLIN

U Berlinu se  28. kolovoza 2014. održava Konferencija o Zapadnom Balkanu koja se sastoji od tri dijela: sastanak predsjednika vlada, sastanak ministara vanjskih poslova te gospodarska konferencija.

Na poziv njemačke kancelarke Angele Merkel na konferenciji će, uz predsjednika Europske komisije José Manuel Barrosa i povjerenika za proširenje u Europskoj komisija Stefana Fülea, sudjelovati predsjednici vlada i resorni ministri Austrije, Hrvatske, Slovenije te zemalja Zapadnog Balkana.

Hrvatsku će na sastanku predsjednika vlada predstavljati predsjednik Vlade Zoran Milanović, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova dr. Vesna Pusić na sastanku ministara vanjskih poslova, te ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras na gospodarskoj konferenciji.

Za Hrvatski glas Berlin Konferenciju prati i o njoj će izvještavati, novinarka Aleksandra Brnetić. 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
9 years ago

Ovdje se ne radi momentalno o pojedinačnom radničkom ni građanskom poslu,već se ovdje više radi o stvaralačkom poduzetništvu i patnerstvu te zajedničkom poslovanju te poslovne i trgovačke razmjene,robe prizvoda i drugih ljudskih vrjednota. Na prostornom tlu bivše ..JU.. države,na kojima su stvorene današnje regije.
O čemu se puno priča ali premalo na tome radi,i te kako nam je i to ekonomsko povezivanje od velike koristi.