OSIGURATI MIR I STABILNOST U REGIJI

Iz priopćenja za medija
clan-bundestaga-josip-juratovic-u-posjeti-bihBerlin/ Josip Juratović,
član Njemačkog Bundestaga, sudjelovat će 28. kolovoza 2014. na međunarodnoj konferenciji o ekonomiji na Zapadnom Balkanu.

Konferenciju će otvoriti njemački ministar za ekonomiju i energiju Sigmar Gabriel koji regiju Zapadnog Balkana smatra, iz geopolitičke perspektive, centralnom za projekte vezane za energiju i promet.

Uz njega će svoje teme o tržištu, investiciji i regionalnoj kooperaciji izlagati ministri, poslanici kao i diplomati iz cijele regije.

Josip Juratović će na ovom internacionalnom susretu eksperata voditi dijaloge o ekonomskim investicijama i mogućnostima gospodarskog razvoja u cijeloj regiji. Njemački poslanik i član odbora za vanjsku politiku hrvatskog porijekla godinama se zalaže za uvod dualnog obrazovanja u
Mostaru, kooperira sa gospodarskim komorama i sindikatima u regiji i pokreče, kroz svoje političko djelovanje, ekonomsku suradnju zemalja Zapadnog Balkana.

Juratović o konferenciji: « Žalosno je da je ekonomska kriza na Zapadnom Balkanu postala svakodnevnica skoro svih građanki i građana. Zato ne smijemo dopustiti da se osnovne ljudske potrebe postepeno formiraju u nedostupni luksuz. Zapadni Balkan može – samo kao složna jedinica – pokrenuti 
ekonomski i infrastrukturni razvoj u svojoj geografskoj sredini i stvoriti relevantno tržište za razne investitore. Za mene je ovaj važni susret sa kolegama prilika za razmjenu iskustava i ideja kako bi ljudima dali vjeru u budućnost i s time osigurali mir i stabilnost u regiji.»

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
9 years ago

Osigurati mir i stabilnost u regiji to po moje znači,regionalno zajednički surađivati, patnerski i gospodarski..Što opet zahtjeva kao prvo jačanje dvosmjernih medija..za Hrvatsku bi to značilo..uz domać.. Dnevnik i Dnevnik iz hrvatske dijaspore ..na ..HTV1..po potrebi ćak i uz podršku EU.